מידע אודות נגישות  תרומה מקוונתהרשמו עכשיו
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ברוכים הבאים לקמפוס ירוק אוניברסיטת חיפה

קמפוס ירוק הוא מיזם של המשרד להגנת הסביבה, הקובע קריטריונים להסמכה של מוסדות להשכלה גבוהה כ'קמפוסים ירוקים'. מטרת המיזם היא הטמעה של נושא איכות הסביבה במוסדות אלו. התקן נקבע על-ידי צוות הכולל נציגי המשרד להגנת הסביבה, נציגי המועצה להשכלה גבוהה ונציגי האקדמיה ממוסדות שונים. למידע נוסף, אתר המשרד להגנת הסביבה .

שימור הסביבה הינו אחד מהאתגרים העיקריים עימם מתמודדת החברה האנושית במאה ה-21. העלאת המודעות הסביבתית בקרב האוכלוסייה והקניית כלים לחינוך סביבתי נעשו לנפוצים בעולם המערבי ומעידים על שינוי תודעתי שמתחולל בקרבנו ומבשר על תחילתו של שינוי וראשיתה של יוזמה אמתית להצלת הסביבה.
אוניברסיטת חיפה, נמצאת בלב סביבה המאופיינת במגוון עשיר וייחודי של צומח וחי, מהווה חלק בלתי נפרד מנופי הכרמל. שימור אופיו הייחודי של מגוון ביולוגי עשיר זה מחייב את אוכלוסיית האוניברסיטה ותושבי האזור כאחד, להיות בעלי מודעות רבה יותר ולתרום ככל הניתן לשימורו ולטיפוחו למען הדורות הבאים. מתוקף כך הקמפוס רואה עצמו כמוביל הדרך הסביבתית ומחויב לפעול למען קידום איכות ושמירת הסביבה.
עם הכרת אוניברסיטת חיפה כקמפוס ירוק, ע"י המשרד להגנת הסביבה, נמצאת האוניברסיטה בחוד החנית בתחום הסביבתי - הן ברמה האזורית והן ברמה הלאומית. הכרה חשובה זו, הינה תוצר של עבודה מאומצת אשר שותפים לה סטודנטים, חברי סגל ועוד רבים וטובים.
בשנים האחרונות רשמה האוניברסיטה הישגים משמעותיים בתחומים של חסכון באנרגיה, מחזור וכיו"ב.
באתר תוכלו למצוא רעיונות, עדכונים שוטפים וטיפים בתחום הסביבתי על מרכיביו השונים: אנרגיה, פסולת, מחזור לסוגיו, פעילות סביבתית - קהילתית ועוד.
בעידן של עודף צריכה, אימוץ ערכים של קיימות בחיינו יוביל לשימוש מושכל במשאבי הטבע בדרך שתאפשר שמירה על כדור הארץ למען הדורות הבאים. השינוי מתחיל בנו.