מידע אודות נגישות  תרומה מקוונתהרשמו עכשיו

אמנויות

קשקושים - הצגה חזותית בג'יבריש, שתבינו בה הכל...
סטודנטים לתיאטרון חולמים על הרגע שייצאו לאוויר העולם ביצירה בימתית עצמאית משלהם, על השבחים שיקצרו ועל ההנאה שיסבו לצופים ברחבי הארץ ובפסטיבלים בעולם.
כך חלמה גם נופר מועטי, בת 28 מעכו, בוגרת החוג לתיאטרון בבית הספר לאמנויות של אוניברסיטת חיפה. עם סיום לימודיה זכתה בציון לשבח בתיאטרונטו על הצגה חזותית שהיא משחקת בה ללא מילים, בג'יבריש בלבד.
ההצגה "קשקושים" נולדה מתרגיל שמועטי העלתה במסגרת לימודיה. התרגיל זכה להערכה רבה, וסגל החוג וחבריה ללימודים עודדו אותה להמשיך ולפתח אותו למופע יחיד. מועטי פנתה לבמאי אופיר נהרי, ויחד הם פיתחו את "קשקושים" למופע ליצני למבוגרים, המגולל סיפור אוטוביוגרפי. הסיפור מועבר בשפת הליצנות. השפה מאפשרת לעסוק בבעיות במשפחה מנקודת מבט פרועה ולהתמודד עמן בהומור.
חומרי המופע מתכתבים עם פרשת הגירושין של הוריה של מועטי. בתהליך העבודה הם קיבלו 'טוויסט' והסיפור הנוגע והמרגש התרחק מהמציאות באמצעות שימוש בבובות, הנפשת חפצים, וידאו ארט, מזוודה אחת, דובי, ברבי וגיר לבן אחד. מועטי משחקת בהצגה דמות של ילדה קטנה ושמה קלואי, בעלת מראה מוזר, ויוצרת לעצמה עולם דמיוני באמצעות גיר לבן המשמש לציור ולקשקוש תפאורות שונות.
קלואי מוצאת את עצמה לבד, לאחר שנפלה מהכרכרה של הוריה, שהחליטו לעזוב את ביתם ולעבור מהכפר לעיר. היא נקלעת ללילה קריר ביער ומתנחמת במזוודה הגדולה שלה, שבה נמצאים האהובים לה מכל - דובי וברבי.
ההצגה מעוררת שאלות אודות מהי זוגיות? מהי משפחה? האם האהבה נשארת לאחר מספר רב של שנות נישואים? מהי אהבה? מהי בגידה ומדוע היא מתרחשת? השאלות והתשובות עוברות דרך עיניה של קלואי. היא מתבוננת בהתרחשויות מזווית פשוטה מאוד - "אני אעשה הכל, כדי להשלים בין אמא לאבא!"
"קשקושים" מופיעה בימים אלה ברחבי הארץ, בין היתר, בפסטיבל לבובות הבינלאומי בירושלים, בפסטיבל ליצנים בנתניה, בתיאטרון הסטודיו בחיפה ובעוד תיאטראות.
מועטי סיימה בשנה שעברה את לימודיה בחוג לתיאטרון בבית הספר לאמנויות באוניברסיטת חיפה. בית הספר מאפשר חיבורים בין האמנויות. לדבריה, בזכות הכלים והתמיכה שקיבלה בלימודיה הצליחה להעלות את ההצגה:
"המרצים סייעו לי בכל פעם שהייתי זקוקה להכוונה אמנותית וייעצו לי מקצועית ואישית. הם היו שם בשבילי לאורך כל הדרך. למדתי מהו תיאטרון אחר, לא רק רפרטוארי, מהו הפרינג', איך ניתן ליצור יצירות עצמאיות, איך לגייס אמירה ותשוקה ליצירה משלך במקום להעלות דווקא מחזה כתוב מראש. החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה אפשר לי להיחשף לתחומים שונים ומגוונים באמנות המופע. בזכות לימודיי התוודעתי אל התיאטרון הטיפולי. כיום אני "ליצנית רפואית" בבית חולים הצרפתי בנצרת, דרך עמותת "רופאי חלום", מנחת תיאטרון בקהילות שונות ומאמינה בתיאטרון ככלי לתקשורת בינאישית וככלי לפיתוח חיים בריאים יותר לנפש".

שלושת חוגי האמנויות של האוניברסיטה – מוסיקה, תיאטרון ואמנות יצירה, אוגדו תחת קורת גג אחת - בית ספר לאמנויות, הפועל במשכן לאמנויות ע"ש ד"ר ראובן הכט באוניברסיטת חיפה.
בבית הספר לאמנויות:
    •    הסטודנטים מקבלים בימה וחופש לביטוי עצמי - מעלים מופעים, יוזמים שיתופי פעולה וחוברים לסטודנטים מהחוגים האחרים בבית הספר.
    •    ישנו דגש על פעילות קהילתית - הסטודנטים יוצאים לעבוד עם קהילות מודרות בחיפה ובאזור הצפון. הפרויקטים מאפשרים לסטודנטים להתנסות בלקיחת אחריות ולבחון כיצד הופכת המעורבות לפעולה המחוללת שינוי חברתי.
    •    המרצים הינם אמנים וחוקרים מובילים בתחומם והקשר עם הסטודנטים אישי.
    •    התואר הינו פרקטי- חלק גדול מהסטודנטים ממשיכים לתואר שני בטיפול באמנויות ומשתלבים בתחום בהצלחה.
החוג למוסיקה
תכנית הלימודים (לתואר ראשון ולתואר שני) פורשת יריעה רחבה ועמוקה בנושאים מוסיקה מערבית, מוסיקה עממית, המוסיקה של המזרח התיכון, מוסיקה ומחשבים, הפקה מוסיקלית, קומפוזיציה ותיאוריה, ג'אז, מוסיקה ומולטימדיה. היא מיועדת למבקשים הזדמנות לרכוש ידע מוסיקלי ולהעשיר את יכולתם להתוודע למוסיקה למיניה, ולהתרגש ממנה. החוג למוסיקה מוביל את הסטודנטים שלו במסירות ובהנחיה אישית אל יצירה ומחקר אקטואליים ואחראיים – בסביבה רב-תרבותית, מחד, ואינטרדיסציפלינארית, מאידך – ומצייד אותם בכישורים החיוניים למוסיקאים בני המאה ה-21.

החוג לתיאטרון
בחוג מלמדים יוצרים וחוקרים מובילים בתחומם. כל הסטודנטים מתנסים בתהליכי עבודת אנסמבל ופיתוח יצירה עצמאית ועומדים לרשותם אמצעים משוכללים. הנושאים המרכזיים בתכנית הלימודים הם לימודי פרפורמנס ( performance studies), משחק והאדם המשחק, יחסים בין מופיע לצופה, תיאטרון ככלי לשינוי חברתי, תיאטרון ככלי טיפולי, ואקטיביזם באמצעות אמנויות המופע - artivism.

החוג לאמנות יצירה
החוג מקיים סדנאות עבודה ולימוד (לתואר ראשון ולתואר שני) בכל תחומי העשייה העכשווית (ציור, פיסול, רישום, צילום, וידאו, מחשבים, הדפס, קרמיקה, איור, מיצג ומיצב) בהדרכת אמנים-מורים מן השורה הראשונה בארץ.

למידע נוסף אודות הלימודים, אנא השאירו את פרטיכם: