קמפוס העיר ע”ש לורי לוקיי
החוג למדעי מחשב
החוג למערכות מידע
אודות
קמפוס העיר של אוניברסיטת חיפה הוקם בתמיכת מר לורי לוקיי ופרופ' פרד טאובר ובשיתוף פעולה עם עיריית חיפה, כחלק מהחזון של אוניברסיטת חיפה לקחת חלק אינטגרלי במרחב העירוני, באמצעות מתן נגישות לחברי וחברות הסגל ולסטודנטים ולסטודנטיות שלה למרקם העירוני ולמרכזי ההיי-טק והסטארט אפ של העיר חיפה.
אחרי שבשנים האחרונות אזור העיר התחתית של חיפה היה בתנופת התחדשות, כיום הוא כבר אחד המקומות התוססים והמרתקים בחיפה. יזמי היי-טק צעירים, בעיקר בתחום הרפואה הדיגיטלית, בחרו להקים את משרדיהם בסביבה זו. גם מוקד הבילויים, חיי הלילה והקולינריה עברו לעיר התחתית, הפאבים תוססים ומהווים מוקד משיכה לרבים.
בכדי לממש את חזונה של אוניברסיטה עירונית, שהיא חלק בלתי נפרד מהמרקם הסביבתי, הקימה אוניברסיטת חיפה את הקמפוס הטכנולוגי שלה בעיר התחתית של חיפה. סמיכות הקמפוס לאמצעי תחבורה מגוונים ובכלל זה תחנת הרכבת, הכרמלית וצירי התחבורה הראשיים, הגבירו את הנגישות והפכו את קמפוס העיר לאטרקטיבי במיוחד לסטודנטים ולחברי הסגל מכל רחבי מדינת ישראל.
החל משנת תשפ"ג בקמפוס העיר ע"ש לורי לוקיי מתקיימות מלוא פעילויות ההוראה והמחקר של החוג למדעי המחשב והחוג למערכות מידע, הכוללות תכניות הלימודים לכל התארים (Ph.D ,M.Sc, B.Sc) ,הפעלת מעבדות המחקר ומשרדי הסגלים האקדמי והמנהלי.
בנוסף, בקמפוס העיר ניתנים מגוון שירותים לסגל ולסטודנטים, ובכלל זה שירותי רשות המחקר, מינהל תלמידים, דיקנאט הסטודנטים, ספרייה ועוד.
מיזם הקמת הקמפוס הטכנולוגי של אוניברסיטת חיפה בעיר הינו מיזם אסטרטגי וייחודי, שישדרג את האוניברסיטה כמוסד מחקר והוראה מוביל אזור הצפון עבור כל המדינה.
הקמפוס של האוניברסיטה משתרע על פני חמישה בניינים:
* בבניין ע"ש שמואל (פול) והרטה עמיר ייחודי ומשודרג ברחוב הנמל 63-67, הבניין הוקם בשנות ה-30 של המאה הקודמת על-ידי חברת "סולל בונה" ופועלים בו כעת חברי סגל אקדמי וחוקרים, מעבדות ומרכזים ומכוני מחקר של החוגים למדעי המחשב והחוג למערכות מידע.
* בניין דילן הממוקם ברחוב הנמל 16, אחד הבניינים הבולטים והיפים בעיר התחתית מבינת עיצובו המיוחד, כולל כיתות לימוד בהן הותקנו תשתיות היברידיות מתקדמות, מגוון שירותים לסטודנטים ועוד.
* בניין פלמר 4 הינו בניין המיועד לשימור, ובזכות תרומה נדיבה שקיבלה האוניברסיטה מתוכננות להתווסף לו 4 קומות, שיהוו את ליבת שיתופי הפעולה עם קהילת היזמות והחדשנות המתגבשת בימים אלו בעיר חיפה, במסגרת היוזמות להקמת רובע החדשנות. במבנה זה יוכלו חוקרי ותלמידי האוניברסיטה לפתח יוזמות, ולהשתלב במגוון חברות הסטארט-אפ הפועלות באיזור.הכוללו