לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בפסיכולוגיה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

מטרת לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון היא להקנות לתלמידים היכרות עם שאלות היסוד בפסיכולוגיה, להקנות מושגים בסיסיים בתחומיה השונים, ללמד את שיטות המחקר והכלים המדעיים בהם נעזרים פסיכולוגים בעבודתם.

תואר בפסיכולוגיה כולל תוכנית לימודים המורכבת משיעורים תיאורטיים שאת חלקם מלווים תרגולים מעשיים בקבוצות קטנות. תואר ראשון בפסיכולוגיה כולל קורסי-ליבה בפסיכולוגיה, מקצועות-עזר כלליים ובסיסיים להבנת שיטות המחקר בפסיכולוגיה וקורסים המוקדשים לתחומי התוכן המרכזיים בפסיכולוגיה.

תוכנית הלימוד כוללת מרכיב של למידה חווייתית במסגרתה מתנסים התלמידים במחקר ובטיפול. בחוג לפסיכולוגיה למעלה מ-30 מעבדות פעילות בכל תחומי המחקר המרכזיים. חברי הסגל, שבנוסף להוראה השוטפת בחוג מנהלים את המחקר במעבדות, משלבים ומדריכים את הסטודנטים בכל השלבים של עבודת המחקר.

בנוסף להתנסות במחקר יכולים הסטודנטים לבחור בהתנסות מעשית בקהילה. בקורס התנסות בשדה, משתלבים הסטודנטים בעבודה עם אוכלוסיות שונות תוך הדרכה קבוצתית הניתנת על ידי המקומות השונים בשדה ובמסגרת האוניברסיטה.

חשוב לציין כי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מספקים הכשרה מקצועית בפסיכולוגיה, שהתנאי לה הוא סיום הלימודים לתואר שני. בוגרי תואר ראשון בחוג יכולים להגיש מועמדות לכל אחת מהתוכנית לתואר שני באחד מתחומי הפסיכולוגיה העיונית או היישומית. מידע נוסף על תנאי הקבלה לפסיכולוגיה בלשונית הבאה.

לימודי התואר הראשון אינם מספקים הכשרה מקצועית בפסיכולוגיה, שהתנאי לה הוא סיום הלימודים לתואר שני.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 650 ומעלה (טווח המתנה – 630-649)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
∙ מעבר בהצלחה 2-3 קורסים (תלוי במתכונת הלימודים) בציון 75 ומעלה במהלך סמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
∙ בגרות באנגלית ומתמטיקה: ציון 85 ומעלה ברמת 5 יח"ל
או בגרות באנגלית בציון 85 ומעלה ברמת 5 יח"ל + בגרות במתמטיקה בציון 85 ברמת 4 יח"ל + ציון 85 ומעלה ברמת 5 יח"ל במקצועות מדעי החברה (כגון פסיכולוגיה) או מדעי הטבע ( כגון ביולוגיה) או מדעים מדויקים (כגון מדעי המחשב).
*כל בקשה תיבדק באופן פרטני
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
סיום מכינת אוניברסיטת חיפה בהצלחה
∙ קורס אנגלית בציון 80 ומעלה ברמת 5 יח"ל + קורס מתמטיקה בציון 80 ומעלה ברמת 4 יח"ל + ציון 80 ומעלה בקורס נוסף (סוציולוגיה או פסיכולוגיה)
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

קבלה לתוכנית 'פסיפס' (בשיתוף עם החוג לפילוסופיה) על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 680 ומעלה (טווח המתנה – 630-679)
∙ ראיון אישי

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

• לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה מתקיימים במתכונת של מסלול חד-חוגי ובמסלול דו-חוגי.
  • אפשרות לשילוב מובנה עם החוג למדעי הקוגניציה והפקולטה למשפטים.
  • אפשרות לשילוב עם פילוסופיה מתקיימת בתוכנית ייחודית (פסיפס). יש לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים.
  • תואר ראשון בפסיכולוגיה וביולוגיה עם התמחות במדעי המוח
  • תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה עם התמחות במדעי המוח
  • תוכנית משולבת עם משפטים – סטודנטים וסטודנטיות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לפסיכולוגיה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג לפסיכולוגיה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג לפסיכולוגיה. יש לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים.

שואלים את עצמכם מה עושים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? ובכן, קיימות מספר אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: הוראה (לבעלי תעודת הוראה), תפקידים זוטרים במכוני מיון ומוסדות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, המשך לימודים לתואר שני/מסלול ישיר לדוקטורט.