לימודי תואר ראשון במדעי הקוגניציה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: B.A./.B.Sc (בהתאם לחוג השני) במדעי הקוגניציה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

לעצב את עתיד המדע הקוגניטיבי – בחוג למדעי הקוגניציה

מי מחליט על מי – אנחנו על המוח או המוח עלינו? האם אפשר לשלוף פרט עמום מהזיכרון אם מתאמצים ממש חזק? ואילו גלי מוח אחראיים על הדרך שבה אנחנו רוכשים שפה?

הדרך שבה אנחנו תופסים את עצמנו, זוכרים דברים, לומדים, מדברים, יוצרים, מרגישים ומנהלים יחסים עם אחרים – כל כך הרבה פעולות מורכבות, משולבות כמו שתי וערב בסנסורים עצביים עדינים. ברוכים הבאים לעולם המופלא של המוח שלנו!

החוג למדעי הקוגניציה ייקח אותך למסע מרתק, בו נחקור את הדרך בה פועל המוח ומשפיע על התפיסה, חשיבה, שפה וקבלת החלטות.

מה יש כאן בשבילך?

באמצעות מחקר בין-תחומי ושיטות הוראה חדשניות, אנחנו לומדים פסיכולוגיה – כדי להבין את התהליכים המנטליים וכיצד הם באים לידי ביטוי בהתנהגות שלנו. אנחנו לומדים מדעי המחשב ומערכות מידע – כדי לנצל את הכוח של מערכות אינטליגנטיות. ולבסוף אנחנו לומדים מדעי המוח – כדי להכיר את הביולוגיה, הפיזיולוגיה והאנטומיה של האיבר המופלא הזה.

בחוג פועלים חברי הסגל מומחים, שמביאים ניסיון וצבע מגוון לקהילת החוקרים המגובשת שלנו. מפסיכולוגיה קוגניטיבית לבינה מלאכותית, ממדעי המוח לבלשנות – אין נושא שאנחנו לא חוקרים כדי לחתור להבנת המוח והשפעתו על הנפש.

מחכים לך כאן מעבדות משוכללות, הזדמנויות מחקר מרגשות וסביבת למידה תומכת.

מזמינים אותך לאתגר את האינטלקט, ולתרום תרומה משמעותית לבריאות האדם והנפש.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 680 (טווח המתנה – 650-679)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה – ציון 70 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות באנגלית – ציון 85 ומעלה ב-5 יח"ל
  • בגרות במתמטיקה – ציון 85 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 90 ומעלה ב-4 יח"ל
  • מועמדים שעומדים בדרישות אלו יוכלו להתקבל למסלול קורסי קדם, במסלול זה ידרשו ללמוד בסמסטר א' תשפ"ה ארבעה קורסים ולסיים אותם בציון עובר של 75. באם יעמדו בציונים הנדרשים בקורסי הקדם, יוכלו להתקבל ללימודי תואר ראשון בסמסטר שלאחר מכן. הקורסים שילמדו יהוו חלק מהתואר.

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 93 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה למדעי החברה והרוח

• עמידה בקורס במתמטיקה – ציון 85 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 95 ומעלה ב-4 יח"ל

הלומדים בחוג זה לומדים במסלול דו-חוגי בלבד. במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בתוכנית מבוסס על 64 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 60 נ"ז בקורסים היקף הלימודים בחוג השני. סה"כ 124 נ"ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מדעי הקוגניציה ומדעי המחשב
מדעי הקוגניציה ומערכות מידע
מדעי הקוגניציה ופסיכולוגיה עם התמחות במדעי המוח
מדעי הקוגניציה ופילוסופיה
מדעי הקוגניציה ולשון עברית

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתפקידי מחקר, פיתוח וייעוץ במגוון רחב של ארגונים: חוקרי מוח, מפתחי בינה מלאכותית, מומחי UX, יועצים פסיכולוגיים, מפתחים טכנולוגיים ועוד. במסגרת הלימודים, תרכשו כלים למחקר ולפיתוח כמו ניתוח נתונים, הבנת תהליכים קוגניטיביים, פיתוח אלגוריתמים ללמידת מכונה, ושיטות מחקר מתקדמות. תצוידו ביכולת לחשיבה ביקורתית והבנת תהליכי למידה וזיכרון. תוכלו להשתלב בחברות טכנולוגיה, מרכזי מחקר, ארגונים חינוכיים ורפואיים, וגופי ממשלה. ההכשרה הרחבה תאפשר לכם להתקדם לתפקידים מובילים ולתרום לחדשנות בתחומים אלו. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.

שילובים מומלצים עם החוג למדעי הקוגניציה: