לימודי תואר שני בהפרעות בתקשורת
משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | 3 שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בהפרעות בתקשורת | סטטוס הרשמה: ההרשמה נסגרה | אתר החוג
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
תוכנית הלימודים לתואר שני בהפרעות בתקשורת נועדה ליצור רצף בין תיאוריה, מחקר וקליניקה, תוך אפשרות להתמקד בתחום תוכן שמעניין את הסטודנט.ית. התוכנית שואפת להכשיר אנשי ונשות מקצוע מובילים בתחום, בעלי הבנה מעמיקה ורב-תחומית. בוגרי התוכנית יהוו עתודה עתידית למחקר, הוראה והדרכה בתחום ההפרעות בתקשורת.
הלימודים בתוכנית מתבצעים באחד מתוך שני אשכולות המתמקדים בתחומים שונים: שמיעה וקוגניציה, או תקשורת, שפה וקוגניציה. כל אשכול מספק התמחות מעמיקה בתחום ספציפי, מה שמאפשר לסטודנטים לבחור את המסלול המתאים ביותר לעניין ולמטרותיהם האישיות. בנוסף, ניתן לבחור תחומי התמחות (כגון, התפתחות הילד, אוטיזם, הגיל המבוגר, טכנולוגיות ברווחה ובריאות, מדעי המוח וההתנהגות*) המאפשרים התמקדות בתחום תוכן מרכזי.
*התוכנית נמצאת בשלבי אישור מתקדמים.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלולים עם וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בהפרעות תקשורת ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ שני מכתבי המלצה
*למועמדים למסלול א’, אחד מהמכתבים צריך להיות על ידי אקדמאי/ת.
דרישות נוספות
∙ ציון 80 במבחן כניסה באנגלית
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בהפרעות תקשורת עם התמחות בהתפתחות הילד
תואר שני בהפרעות תקשורת עם התמחות בטכנולוגיות ברווחה ובריאות
תואר שני בהפרעות תקשורת עם התמחות באוטיזם
תואר שני בהפרעות תקשורת עם התמחות בגיל המבוגר
תואר ראשון בהפרעות תקשורת
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בולטים ומגוונים בתחום ההפרעות תקשורת. תוכלו להתמחות בתחומים מתקדמים של שמיעה, קוגניציה, תקשורת ושפה, מה שיביא לפתיחת דלתות רבות בתחום הקליני. תוכלו להשתלב בעמדות בכירות במכונים אודיולוגיים, מרכזי שיקום, בתי חולים ומוסדות חינוך, ולהיות חלק מהצוותים המקצועיים שמטפלים במגוון רחב של הפרעות. תפקידיכם יכללו טיפולים מתקדמים יותר, הערכות אבחון מורכבות ותכנון אסטרטגיות טיפול מותאמות אישית, ובכך תוכלו להניע שינוי אמיתי בחיי המטופלים.
בנוסף להמשך קריירה קלינית, תואר שני יאפשר לכם לפתח את הקריירה האקדמית והמחקרית שלכם. תוכלו לבחור להמשיך לתארים מתקדמים יותר או להשתלב בתחום המחקר האקדמי, מה שיאפשר לכם לתרום לפיתוח הידע והחדשנות בתחום ההפרעות תקשורת. תוכלו לבחור לפתח טכנולוגיות חדשות בתחום התקשורת והשיקום, או להקים קליניקות פרטיות, שם תוכלו להעניק טיפול איכותי וממוקד בהתאם לחזון האישי שלכם.