לימודי תואר שני בארכיאולוגיה

משך הלימודים: שנה במסלול ללא תזה | שנתיים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בארכיאולוגיה | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

כאן תלכו רחוק יותר בזמן, ותחפרו עמוק יותר לנבכי התקופות הקדומות.

במסגרת התואר, נצא למסע מרגש לפיצוח המסתורין של תרבויות עתיקות והבנת הנרטיב ההיסטורי של האנושות; נפליג לתקופות הפרהיסטוריות, נחקור את הארכיאולוגיה של ארץ ישראל והמזרח הקדום בתקופת המקרא, הארכיאולוגיה של ארץ ישראל בתקופה הקלאסית והארכיאולוגיה של יוון ורומא.

נציע תובנות על החיים, התרבויות והמסורות שפעלו בארץ ישראל בימי הביניים על פי הממצאים הארכיאולוגיים, הארכיאולוגיה של סין, התרבות החומרית בתקופות השונות, ארכיאו-זואולוגיה ומדעי הארכאולוגיה האחרים.

במסגרת התואר השני בארכיאולוגיה נצא לעבודת שטח וחפירות מעשיות, נכיר טכנולוגיות מחקר מתקדמות ונקבל מיומנויות חיוניות להמשך צמיחה בתחום.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

לקבלה למסלול א' (עם תזה):

בעלי תואר ראשון:
תואר ב"א ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

לימודי השלמות (לבעלי תואר ראשון שלא בתחום הארכיאולוגיה):
בשל אופיו הבינתחומי של החוג, יכולים להתקבל סטודנטים שיש להם תואר ראשון ומעלה בתחומים שונים (לאו דווקא בארכיאולוגיה). סטודנטים המגיעים לתוכנית ללא רקע ארכיאולוגי יידרשו להשלים קורס בהיקף של 4 שש"ס שיילמדו בסמסטר א׳ ולקבל ציון של 80 ומעלה.
*הקורס הנ"ל אינו נכלל במניין השש"ס לתואר ויש לו עלות שכ"ל נפרדת מהתואר השני.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

מועמדים.ות מאוניברסיטאות בחו"ל או ממוסדות ששפת הלימוד אינה עברית, הרשות ללימודים מתקדמים תשקול לחייב עמידה בבחינה GRE >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים

לקבלה למסלול ב' (ללא תזה):

בעלי תואר ראשון:
תואר ב"א ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 76 ומעלה.

לימודי השלמות (לבעלי תואר ראשון שלא בתחום הארכיאולוגיה):
*הקורס הנ"ל אינו נכלל במניין השש"ס לתואר ויש לו עלות שכ"ל נפרדת מהתואר השני.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

החוג לארכיאולוגיה מציע מסלול לימודים מרוכז לתואר שני (מסלול א׳ ומסלול ב׳) שבו מרבית הלימודים ירוכזו ביום לימודים אחד:

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 ששס (32 ששס קורסים + 4 ששס תזה). מסלול זה נלמד במשך שנתיים קלנדריות – שישה סמסטרים (סמסטר א׳, ב׳ וקיץ בשנתיים רצופות).

מסלול ב' עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 ששס. מסלול זה נלמד במשך שנה קלנדרית אחת – שלושה סמסטרים (סמסטרים א׳, ב׳ וקיץ).  בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.

הלימודים כוללים חפירות וסדנאות בשטח. קיימת אפשרות להוצאת תעודת חופר.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מדעי הארכיאולוגיה
ציוויליזציות ימיות
שימור מורשת התרבות החומרית
תוכנית בינלאומית בארכיאולוגיה פרהיסטורית

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים ברשות העתיקות, רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, וקרן קיימת לישראל. בוגרינו משתלבים גם במוזיאונים ומוסדות מחקר מובילים בארץ ובחו"ל, וכן בתפקידי הוראה וניהול באקדמיה ובמערכת החינוך. הם מובילים פרויקטים של שימור ומחקר, מנהלים חפירות ארכיאולוגיות, מפתחים תוכניות חינוכיות, ומשמשים כיועצים מומחים בתחומי הארכיאולוגיה, המורשת התרבותית והטבע. בזכות הכשרתם המקיפה, בוגרינו תורמים לשימור ולחקר העבר תוך שילוב ידע מתקדם וטכנולוגיות חדשניות, ומשפיעים על עיצוב המדיניות בתחומי השימור והמורשת בישראל ומחוצה לה.