לימודי תואר שני בטכנולוגיות ימיות
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
- תוכנית הלימודים
-
אחרי התואר
הים מכסה שלושה רבעים משטח כדור הארץ וחשיבותו קריטית לקיום האנושי. בהתאם הכלכלה הימית צומחת בקצב מסחרר ברמה הגלובלית. ברם, הפעילות הימית המחקרית והמסחרית עומדת בפני אתגרים מהותיים, בדומה לחקר החלל – חלל מלא בצורות חיים רבות המנהלות איתנו יחסי גומלין מגוונים. אתגרים אלה דורשים פתרונות הנדסיים-טכנולוגיים פורצי דרך, ודור חדש של מהנדסים ומפתחים בעלי ראייה רחבה וחדשנית.
מטרתו של החוג לטכנולוגיות ימיות להוות מוקד לחדשנות טכנולוגית ימית יישומית, ולהכשיר דור חדש של מפתחים המשלבים רמה מקצועית גבוהה עם הסתכלות רחבה והבנה של סביבת הפעילות הימית. לימודי התואר השני בטכנולוגיות ימיות משלבים קורסים במגוון תחומי הנדסה רלוונטיים עם דגש לסביבה הימית, יחד עם מחקר טכנולוגי בדגש ימי. התוכנית מבוססת על ההבנה שפיתוח והפעלת טכנולוגיות חדשניות הם מפתח להעמקת הידע, המחקר והיכולות המעשיות בסביבה הימית.
בתוכנית הלימודים שמים דגש על יישום טכנולוגיות מתקדמות במחקר הניסויי וכוללים לימוד שיטות ניסוייות למחקר ימי. הסטודנטים משתתפים בהפלגות מחקר ימיות ובמהלכן רוכשים ידע מעשי בהפעלה ופיתוח של כלים טכנולוגיים ימיים מתקדמים. התנסות זו מאפשרת יישום מעשי של הידע התיאורטי הנרכש בתואר. בנוסף, החוג מקיים קשרי שיתוף ענפים עם מגוון גופים מחקריים, ציבוריים, ומסחריים, המקשרים את הפעילות בחוג עם הצרכים העכשוויים ומקנים פרקטיקה.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.
הידעת? ישנן מלגות מיוחדות ללומדים בחוג. מלגות אלו יוענקו למתאימים על פי הקריטריונים שיקבעו לפי החוג.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א') בלבד
תואר ראשון (.B.Sc) בהנדסה במגוון תחומים, כולל הנדסת מכונות, חשמל, אלקטרואופטיקה, אווירונאוטיקה, מדעי המחשב, או במדעים הקשורים לתחומים אלה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים לשלוח למזכירות החוג:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר
∙ קורות חיים באנגלית
∙ מכתב הצהרת כוונות מחקר
∙ הודעת מנחה (חבר/ת סגל בחוג) על נכונות הנחיית המועמדים בתזה וסיכום על נושא המחקר.
דרישות נוספות:
∙ ראיון קבלה
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. מתוכם 24-28 שש″ס בגין הקורסים, 8-12 שש″ס בגין עבודת התזה*. במהלך הלימודים חלה חובת השתתפות בהפלגה לימודית ובסמינריונים חוגיים ובית ספריים.
*סטודנטים שסיימו לימודי תואר ראשון בהנדסה ארבע שנתי היקף הקורסים יעמוד על 24 שש"ס.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות באסטרטגיה ימית
תואר שני בביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת
תואר שני בביולוגיה ימית
תואר שני במדעים גיאו-ימיים
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידי מפתח בתחום הטכנולוגיה הימית, כמו גם במגוון תחומים חדשניים אחרים. תפקידים אלה כוללים למשל הובלת מחקר ופיתוח של כלים, סנסורים, ופתרונות ימיים, ניהול פרויקטים טכנולוגיים בתעשייה הימית ומעבר, ויישום טכנולוגיות מתקדמות במחקר אוקיאנוגרפי. למתאימים יש אפשרות להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי, ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובחו"ל.