לימודי תואר שני בסיעוד

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בסיעוד | סטטוס הרשמה: ההרשמה נסגרה | אתר החוג

התואר השני מאפשר לאחים ולאחיות להעמיק את הידע והחשיבה, להתפתח מקצועית ולהתקדם לתפקידי ניהול. לימודי התואר השני מספקים את הכלים, הידע והמיומנויות הנדרשים לייעול העבודה היומיומית בעשייה הסיעודית, כמו גם לפיתוח יוזמות חדשניות ושיפור מתמיד של התחום.

מעבר לתוכנית התואר השני הגנרית, ישנה אפשרות להתמחות באחד מהמסלולים הבאים: ספח ניהול סימפטומים בסיעוד; ספח ניהול החוסן הארגוני במערך הסיעוד; ספח טכנולוגיות רווחה ובריאות ומגמה בטיפול תומך, המקנה, בנוסף לתואר השני, אפשרות להיבחן בבחינה הממשלתית למומחה קליני בטיפול תומך.

לימודים לתואר שני בחוג לסיעוד יאפשרו לכם לרכוש יכולות מתקדמות בניהול, מחקר וחדשנות, ובכך להרחיב את השפעתכם בתחום הבריאות ולהתמחות בתפקידים בעלי השפעה רחבה יותר על מערכת הבריאות והקהילה.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

התוכנית מעניקה מספר מלגות לסטודנטים במסלול המחקרי, בהתאם להתקדמותם במחקר.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלולים עם תזה ומסלול ללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)

תואר ראשון בסיעוד או בתחום אחר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון
∙ תעודת אח/ות מוסמכ/ת

דרישות נוספות:
∙ מילוי שאלון אישי ממוחשב באתר החוג לסיעוד, הכולל ניתוח מאמר אקדמי ובחינת יישומו בפרקטיקה הסיעודית
∙ ראיון אישי

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

מסלול ב’ עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות בנוסף, המסלול הוא יישומי ולכן הסטודנטים והסטודנטיות יעברו פרקטיקום (התנסות מעשית). הפרקטיקום מקנה להם את הכלים לפתח רעיונות ולמנף אותם למציאות שמשנה את פני התחום.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בסיעוד – התמחות בניהול סימפטומים בסיעוד
תואר שני בסיעוד – התמחות בניהול החוסן הארגוני במערך הסיעוד
תואר שני בסיעוד – התמחות בטכנולוגיות ברווחה ובריאות
תואר שני בסיעוד – במגמה בטיפול תומך
תואר ראשון בסיעוד

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בכירים ומאתגרים יותר. תוכלו לנהל מחלקות סיעוד או לפנות לתחום הייעוץ הקליני. תואר שני בסיעוד פותח דלתות לתפקידים עם אחריות רבה יותר, כולל תכנון תוכניות טיפול מתקדמות ויכולת השפעה על מדיניות הבריאות. כמו כן, תוכלו להשתלב בתפקידי מחקר קליני, לפתח פרויקטים בתחום הבריאות ולהוביל יוזמות לשיפור מערכת הבריאות.

מבחינה אקדמאית, התואר השני מספק בסיס מצוין להמשך לימודים לתארים מתקדמים יותר, כגון תואר שלישי (דוקטורט) בתחום הסיעוד או במדעי הבריאות. תוכלו להעמיק במחקר אקדמי, לפתח תחומי ידע חדשים ולהיות חלק מהקהילה האקדמית והשיקומית שמובילה את החדשנות בתחום הבריאות. תואר שני גם מאפשר לכם להשתלב בתוכניות הכשרה והדרכה בתחום הסיעוד או להיכנס לתחומים משיקים כמו מדעי ההתנהגות או ניהול בריאות.