לימודי תואר שני בנוירוביולוגיה
משך הלימודים: שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.Sc בנוירוביולוגיה | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר החוג
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
תוכנית הלימודים
-
אחרי התואר
החוג לנוירוביולוגיה חוקר את הממשק המהפנט בין ביולוגיה למורכבות המוח האנושי, צולל לעומקם של הקשרים העצביים ומציע תובנות מרתקות על בריאות המוח.
בליבת הלימודים נמצאים הנוירונים – אבני הבניין של מערכת העצבים. במהלך הלימודים ייחקרו הקשרים הסינפטיים המרכיבים את רשתות הנוירונים הסבוכות, כדי להבין בין היתר, כיצד אנחנו מעבדים מידע, מקבלים החלטות ומתקשרים עם העולם.
החוג סוקר גם את מבנה מוח, עם דגש על אנטומיה ופיזיולוגיה, והדרך בה הן שולטות על התפיסה החושית, התנועות והרגשות.
עוד במהלך התואר יילמדו הפרעות נוירולוגיות, מחלות כמו אלצהיימר, אפילפסיה ופרקינסון והאלסטיות המדהימה של המוח, על היכולת שלו להסתגל ולהתאושש מפציעות ומטראומה.
החוג לנוירוביולוגיה מכשיר חוקרים להבין את הקשר בין התנהגות לקוגניציה, ולפענח את מנגנוני הפעולה של המוח, כדי ליצור טכניקות התערבות וטיפול יעילות למגוון רחב של מחלות והפרעות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
מלגות הניתנות על ידי הפקולטה למדעי הטבע בשנתיים הראשונות של התואר (בלבד):
סבסוד שכר הלימוד בשיעור של 75%.
מלגת מחיה של מינימום 3,000 ₪ לחודש.
מלגה ייעודית מטעם החוג לנוירוביולוגיה למועמדים ומועמדות מהמגזר הערבי:
בכל שנה, החוג בוחר 2 מועמדים או מועמדות, שהתקבלו ללימודי תואר שני בחוג והחלו לימודיהם.
המלגה מוענקת על בסיס הצטיינות בתואר הראשון.
כ- 2,000 ₪ לחודש, למשך 10 חודשים, במהלך השנה הראשונה והשנייה של התואר.
לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א') בלבד
תואר ראשון בהנדסה, מדעי המחשב, ביולוגיה, מדעי הרפואה, או תחומים קרובים ו/או מקבילים אחרים במדעי החיים והפסיכולוגיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ ראיון בפני ועדת הקבלה החוגית
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
הלימודים בתוכנית לתואר שני (.M.Sc) בנוירוביולוגיה הם במסלול תזה בלבד, הכולל עבודה מחקרית ניסויית וכתיבת עבודת התיזה, בהיקף כולל של 36 שש"ס.
משך הלימודים (כולל הגשת עבודת התיזה) הוא שנתיים. התוכנית הינה מרוכזת ודורשת השקעת זמן ומאמץ אינטלקטואלי אינטנסיבי. תלמידי החוג נדרשים למצוא מנחה ולסיים את הצעת התזה עד סוף סמסטר ב׳ בשנת הלימודים הראשונה.
תוכנית הלימודים כוללת:
∙ קורסי חובה המשותפים לכל תלמידי התוכנית בהיקף של עד 18 שעות שבועיות סמסטריאליות.
∙ השתתפות פעילה בסמינריון מחלקתי הכולל הרצאה על עבודת המחקר.
∙ קורסי בחירה/התמחות בהיקף של לפחות 12 שעות שבועיות סמסטריאליות בהם ישתתפו כל הסטודנטים בהתייעצות עם המנחים שלהם לעבודת התזה.
∙ ביצוע עבודת התזה שתוגש כחיבור וכהרצאה, בהיקף של עד 10 שעות שבועיות סמסטריאליות.
∙ השתלמות עזר חובה – ״בטיחות במעבדה״ – ההשתלמות תינתן במהלך הסמסטר הראשון ללימודים ללא זיכוי שעות.
∙ השתלמות עזר חובה – ״הסמכה לסטודנטים למחקר בבעלי חיים״ – ההשתלמות תינתן במהלך הסמסטר הראשון ללימודים ללא זיכוי שעות.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך בחוג:
תואר שני בנוירוביולוגיה – התמחות בביואינפורמטיקה
תואר שני בנוירוביולוגיה – התמחות בנוירוביולוגיה יישומית
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים מגוונים ומרתקים: תוכלו לעסוק במחקר במכוני מחקר אקדמיים ותעשייתיים. בתחום הפארמה והביוטכנולוגיה, תוכלו להשתלב בפיתוח תרופות וטיפולים נוירולוגיים בחברות תרופות מובילות; במרכזים רפואיים ובתי חולים, תוכלו לעסוק בנוירוביולוגיה קלינית, בייעוץ רפואי למחלות מוחיות והפרעות עצביות; בתחום הטכנולוגיה והמוצרים הנוירולוגיים, תהיו מבוקשים בפיתוח ממשקי מוח-מכונה, ציוד רפואי ואביזרי עזר לנזקקים; במכוני המחקר הממשלתיים, תוכלו לעסוק בניתוח מדיניות וקביעת קווים מנחים בתחומים הנוגעים למוח ולמערכת העצבים; בגופי בריאות גלובליים כארגון הבריאות העולמי, תוכלו לשמש בייעוץ ובעבודת שטח; בזירת החינוך, תוכלו להשתלב בהוראה באוניברסיטאות ומכללות, ולהכשיר את הדור הבא של חוקרי וחוקרות המוח.