לימודי תואר שני במוסיקה
משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A במוסיקה | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר החוג
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
החוג למוסיקה מזמין אותך לצאת למסע קסום של גילוי מוסיקלי, העמקת ההבנה ואיתור הזהות העצמאית שלך, כמוסיקאים.
אנחנו רואים בסטודנטים שלנו אמנים בעלי חזון, הפועלים במרחב מוגדר, אך חסר גבולות ולכן מעודדים חשיבה עצמאית ומטפחים כלים ייחודיים למחקר ויצירה, בתחומי הקומפוזיציה והמוסיקולוגיה.
תוכנית הלימודים כוללת קורסי חובה, סמינריונים וקבוצות התמחות, ובכך מפתחת בסיס עיוני המאפשר לפרוח ולהצליח בסביבה יצירתית, באחד מבתי הספר המובילים בישראל.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלולים עם וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון במוסיקה או במוסיקולוגיה או בהוראה במוסיקה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ הגשת תיק עבודות – על תיק העבודות להכיל עבודות אקדמיות שנכתבו על-ידי הסטודנטים במהלך לימודי תואר הראשון (קונטרפונקט, הרמוניה, תולדות המוסיקה, תזמור) ושנבחרו על-ידם. על תיק העבודות להכיל לפחות עבודה עיונית אחת המכילה חלק טקסטואלי משמעותי, ועבודה אחת בהרמוניה או בקונטרפונקט הכתובה בכתב-יד
∙ על המועמדים לתוכנית התמחות בקומפוזיציה להגיש תיק עבודות נוסף ובו יצירות מקוריות, עבודות תזמור ותרגילים שונים שחיברו במהלך לימודיהם לתואר ראשון, להרכבים שונים (ובכלל זה מוסיקה אלקטרונית ובכל היקף וסגנון שהוא), לפי בחירתם
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): במסלול זה הכשרת סטודנטים מתנהלת באחד משלושה תחומי התמחות: קומפוזיציה; מוסיקולוגיה היסטורית; מוסיקה ותרבויות בנות זמננו. לשלוש ההתמחויות קורסים משותפים ולכל אחת מהן קורסים מיוחדים לה. בכל אחת משלוש ההתמחויות יגישו הסטודנטים עבודת גמר מחקרית. היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שש″ס. הסטודנטים במסלול זה יגישו במשך לימודיהם שתי עבודות סמינריוניות.
סטודנטים שבחרו בהתמחות קומפוזיציה יידרשו לחבר יצירה לאנסמבל גדול (15-7 נגנים) או לתזמורת קאמרית, עם אמצעים אלקטרוניים או בלעדיהם. עם היצירה תוגש עבודת מחקר בעלת זיקה לקומפוזיציה זאת, בהיקף דומה לזה של עבודה סמינריונית, והיא תעמוד בכל אמות המידה האקדמיות המקובלות.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): במסלול זה מתנהלת הרחבה והעמקה של הכשרתם המקצועית של הסטודנטים בפרישה רחבה של תחומי עניין. היקף הלימודים במסלול זה הוא 38 שש″ס, הסטודנטים במסלול זה יגישו במשך לימודיהם שלוש עבודות סמינריוניות. בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני באמנות יצירה
תואר שני בתולדות האמנות
תואר שני בלימודי תיאטרון ופרפורמנס
תואר ראשון במוסיקה
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו כמוסיקאים, מלחינים, מנצחים ומורים מוכשרים ומוערכים בזירה המקצועית והאקדמית של המוסיקה. במהלך לימודיכם, תעמיקו את ידיעותיכם התיאורטיות והמעשיות בתחומי המוסיקה השונים – תיאוריה, הרמוניה, קומפוזיציה ניצוח ועוד. כבוגרי תואר שני תוכלו להרצות במוסדות להשכלה גבוהה, בקונסרבטוריונים ובמוסדות חינוך אחרים וליטול חלק משמעותי בהעברת הידע ובהנחלת אומנות המוסיקה לדורות הבאים.