לימודי תואר שני במוסיקה

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A במוסיקה | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

מטרות הלימודים לתואר שני בחוג למוסיקה הן:

• סיוע למחשבה עצמאית ולפיתוח כלים ייחודיים במחקר וביצירה (קומפוזיציה)
  • עידוד הסטודנטים לפעולה בסביבה יוצרת ורב-תחומית כחלק מביה"ס לאמנויות של האוניברסיטה
  • פיתוח בסיס עיוני משמעותי אצל הסטודנטים כמצע לפעילות מחקרית ויצירתית

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגרי תואר ראשון (.B.A או B.Mus.) במוסיקה או במוסיקולוגיה או בהוראה במוסיקה (B.Ed.) ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל; ציון משוקלל סופי 80 לפחות.
  • מועמד בעל תואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה כתנאי לזכאותו לתואר.
  • מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה
  • להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון

הליך קבלה חוגי הכולל הגשת תיק עבודות בהתאם לתחום ההתמחות. מועמד מתאים יוזמן לראיון אישי והצגת תיק העבודות לפני הוועדה החוגית ללימודי התואר השני.

תואר שני במוסיקה – מסלול א': עם כתיבת עבודה מחקרית – הכשרת סטודנטים באחד משלושה תחומי התמחות: קומפוזיציה, מוסיקולוגיה היסטורית; מוסיקה ותרבויות בנות זמננו.
תואר שני במוסיקה – מסלול ב': ללא כתיבת עבודה מחקרית – הרחבה והעמקה של הכשרתם המקצועית של הסטודנטים בפרישה רחבה של תחומי עניין.

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: בתחום יצירה, אומנויות הבמה, הוראה בבתי ספר (לבעלי תעודת הוראה) ומחקר אקדמי.