לימודי תואר שני בקרימינולוגיה
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
שדה הקרימינולוגיה התפתח כתחום מוביל במחקר ובקביעת המדיניות במהלך העשורים האחרונים לאור העניין ההולך וגדל בחשיבותו בכל הנוגע לשאלות הנוגעות לפשיעה ועבריינות, תגובה חברתית לסטייה ושליטה חברתית, רגולציה, אמון הציבור במערכות האכיפה ועוד.
יש לכם את ההזדמנות להעמיק את ההבנה המערכתית והמחקרית סביב תופעות הפשיעה והמערכות המטפלות בהן – מהיבטים פסיכולוגיים וסוציולוגיים, דרך מערכות אכיפת החוק ועד למדיניות חברתית ושיקום.
התוכנית מדגישה התמחות מעשית והתנסות בשיטות מחקר מתקדמות. הסטודנטים משתתפים בסיורים במוסדות רלוונטיים, מתנסים בכלי מחקר מתקדמים, פוגשים אנשי שטח מובילים בתחום, מתנסים בכתיבת מדיניות וכתיבה מחקרית, לטובת אלה שעובדים בשטח ואלה שמבקשים להמשיך למחקר אקדמי.
במהלך הלימודים, הסטודנטים משתתפים גם בשיתופי פעולה בנושאים משיקים כמו משפטים, עבודה סוציאלית, סוציולוגיה ומדיניות ציבורית. הם נחשפים למחקרים בין-תחומיים ומרוויחים ראייה כוללת של מערכות הטיפול בפשיעה ובסטייה חברתית, ויקטימולוגיה ופנולוגיה.
התוכנית מוצעת על ידי בית הספר לקרימינולוגיה, המשלב מומחים ומומחיות מתחומים רלוונטיים. הלימודים כוללים כיתות לימוד קטנות, הנחייה אישית וחשיפה לשיטות מחקר וניתוח מתקדמות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב’)
תואר ראשון בתחום מדעי החברה, מדעי ההתנהגות, רווחה ובריאות או משפטים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ קורות חיים
דרישות נוספות:
∙ ראיון אישי (במידת הצורך)
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
מעבר למסלול עם תזה (מסלול א’) כפוך ל:
∙ סיום כלל לימודי שנה א’
∙ הגשת מסמך הצהרת כוונות
∙ הצגת הסכמת מנחה
∙ קבלת אישור ביה”ס על נושא המחקר
∙ השתתפות בסדנה לכתיבת תזה
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות מתוכן 32 שש″ס בגין קורסים, 4 שש″ס בגין עבודת התזה המחקרית.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים ולאחר הגשת כל העבודות כנדרש, תתקיים בחינת גמר מסכמת.
במסגרת התואר השני בקרימינולוגיה, הסטודנטים בוחרים ללמוד באחת מתוכנית הלימודים משתי ההתמחויות: חקר פשיעה, משפט וחברה וחקר פשיעה והתמכרויות. ההתמחות הראשונה מתמקדת ביחסים בין מערכת המשפט, פשיעה ותהליכים חברתיים, בעוד השנייה פורשת היבטים רב-תחומיים של התמכרויות והקשרים המורכבים בין התמכרויות לפשיעה.
שתי ההתמחויות משלבות קורסי ליבה בקרימינולוגיה עם קורסים ייחודיים בכל התמחות, מקנות כלים מחקריים ויישומיים ומכשירות את הסטודנטים לקריירה מקצועית או אקדמית בתחומים אלה.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בקרימינולוגיה
תואר שני בקרימינולוגיה – התמחות בחקר פשיעה, משפט וחברה
תואר שני בקרימינולוגיה – התמחות בחקר פשיעה והתמכרויות
תואר שני בקרימינולוגיה לתלמידי תואר ראשון במשפטים
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים המשלבים ידע מעמיק בקרימינולוגיה עם יכולות אנליטיות וראייה רב-מערכתית. במגזר הציבורי תוכלו לעסוק בחקירה במשטרה, לייעץ בשירות בתי הסוהר או לנתח מדיניות במשרד המשפטים או יתר משרדי הממשלה. במגזר הפרטי, האפשרויות כוללות ייעוץ בתחום האבטחה בחברות גדולות, התמחות במניעת הונאות בבנקים או חקירות באופן פרטי. במגזר השלישי, תוכלו להשתלב בניהול תוכניות שיקום בעמותות, או לחקור בארגונים העוסקים בזכויות אדם. בנוסף, תוכלו לפנות לאקדמיה לחקור או ללמד או להשתלב בתקשורת כמומחים לענייני פשיעה ומשפט.