לימודי תואר שני בתולדות האמנות
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
כאן נפגשים בכל יום אמנים ואנשי אקדמיה, מחקר ותרבות, כדי להבין לעומק את התרבות של האמנות והשפעתה על החיים של כולנו.
בין נושאי הלימוד העיקריים אפשר למצוא את אמנות המערב ואמנות המזרח (והמתח ביניהם); ניתוח מעמיק של יצירות אמנות ידועות וידועות פחות; הבנת אירועים היסטוריים והשפעתם והרבה פרשנות אישית, ראש פתוח ויצירתיות חסרת גבולות.
החוג מציע כלים לפיתוח כושר הבחנה חזותי והרגלי חשיבה ביקורתית, בתוכנית ייעודית לאנשים עובדים שמאפשרת גמישות וניהול חיי עבודה לצד לימודים.
סגל המרצים מונה את אנשי האקדמיה הטובים בישראל המלווה את הסטודנטים צעד אחר צעד, להבנה עמוקה ורחבה של עולמות האמנות, התרבות המולידה אותם וכיצד כל זה משפיע על תהליכים היסטוריים, תרבותיים וחברתיים.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בתחום תולדות האמנות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית).
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
מעבר למסלול עם תזה (מסלול א’) יתאפשר בכפוף ל:
∙ בתנאי שהסטודנטים מצהירים בכתב על כוונתם לעבור מסלול ליו”ר הועדה לתארים מתקדמים ולמזכירות החוג עד לסוף סמסטר ב’ של שנת הלימודים הראשונה. נוסף על כך, הועדה לתארים מתקדמים תאשר לימודים במסלול א’ על-פי ההישגים בשנת הלימודים הראשונה.
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שש″ס. לימודי שפה זרה במסלול זה יקבעו בהתאם לשיקול מנחה התזה.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 38 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.
*סטודנטים במסלול זה פטורים מחובת שפה זרה שנייה.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בחוג לאמנות יצירה
תואר ראשון בתולדות האומנות
תואר ראשון באומנות יצירה
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בעולם התרבות והאמנות: חלק ישתלבו באוצרות וניהול בגלריות, מוזיאונים ובתי מכירות פומביות יוקרתיים, תוך עיסוק באצירה, הפקה והנחיית תערוכות מרשימות. אחרים יעסקו בתחומי התיירות והשיווק של אתרי מורשת ופנינות תרבות ברחבי העולם, או ישתלבו בעיתונאות, כתיבה וביקורת אמנות בכלי תקשורת מרכזיים. חלק מכם ימשיך את הדרך האקדמית לתארים מתקדמים במחקר האמנות והתרבות באוניברסיטאות ובמכוני מחקר בינלאומיים, או בהוראה במחלקות לתולדות האמנות במוסדות להשכלה גבוהה. בתחומי הייעוץ האמנותי, אוצרות עצמאית ויזמות יינתנו שירותי ייעוץ ותכנון לאספנים ולחברות להשקעה באמנות. חלק מכם יבחרו להשפיע על דור העתיד בתחום החינוך, בהוראת אמנות בבתי הספר ובתוכניות חינוך בלתי פורמליות, תוך הובלת יוזמות חדשניות להעצמת החשיבה היצירתית. כך או אחרת, בוגרי ובוגרות התוכנית מהווים גשר בין העבר לעתיד, משלבים חוכמת דורות בידע חדשני ומעצבים את עולמנו התרבותי.