לימודי תואר שני בלימודי שלום וניהול סכסוכים
תוכנית בינלאומית הנלמדת בשפה האנגלית | משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בלימודי שלום וניהול סכסוכים | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר התוכנית
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
התוכנית מתמקדת בהבנה ובטיפול בקונפליקטים ברמות מקומיות ובינלאומיות שונות ומציגה גישה רב-תחומית ללימודי שלום וסכסוכים. ישנה התייחסות לסכסוכים בין קבוצתיים ברמות שונות, החל מרמת הקהילה המקומית ועד לרמה הבינלאומית, ולמגוון דרכים להתמודדות עם סכסוכים וקידום שלום באזורים שונים בעולם, בדגש על ישראל והמזרח התיכון.
תוכנית הלימודים מועברת בשפה האנגלית ומקיפה נושאים רבים הכוללים סקירה ומקורות בניהול סכסוכים, תהליכי שלום, מתודולוגיית מחקר ופרקטיקום, לצד קורסים במדעי המדינה, יחסים בינלאומיים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועוד.
במהלך התוכנית, הסטודנטים שלנו עוסקים בלימודי פרקטיקום בארגונים לא ממשלתיים, הממוקמים ומטפלים באזורי פעילות הקשורים לשלום וסכסוכים. לצד הלימודים, מועברות פעילויות חווייתיות ומעשירות ובהן טיולים, סיורים, כנסים ואירועים שונים.
מסגרת הלימודים מתרחשת בישראל, בעיקר בשל מיקומה הרגיש וסביבתה המיוחדת. כאן ניתן להסיק תובנות ממקור ראשון על דינמיקת עימותים, ולקבל חוויות למידה מהעולם האמיתי.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')
תואר ראשון במדעי החברה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ קורות חיים
∙ שתי המלצות מחברי/חברות סגל אקדמאי
∙ מכתב כוונת הצהרות באנגלית
דרישות נוספות:
∙ עמידה במבחן TOEFL – מועמדים שלמדו במוסדות להשכלה גבוהה אשר שפת ההוראה בהם אינה אנגלית חייבים לעמוד במבחן TOEFL. התוצאה המינימאלית הנדרשת היא: 570 נקודות במבחן בכתב, 230 נקודות במבחן ממוחשב, 89 נקודות במבחן מתוקשב
∙ במידת הצורך, ראיון אישי
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)
מעבר למסלול עם תזה (מסלול א') כפוף ל:
∙ עמידה בממצוע של קורסי שנה א' לפני הנקבע בחוג
∙ מציאת מנחה לתזה
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות וכולל כתיבת תזה.
מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. פרוייקט הגמר יוכל להתבבסס על הפרקטיקום.
סטודנטים וסטודנטיות בשני המסלולים ייעברו פרקטיקום (נתסות מעשית) העוסק בתחומים כגון יצירת שלום, ניהול סכסוכים, יחסי רוב ומיעוט, פיתוח, צדק חברתי או זכויות אדם.
בנוסף, במסגרת התוכנית יתרחשו סיורים שונים במטרה לעזור לסטודנטים ליישם את מה שלמדו בכיתה ולקבל הזדמנות לזהות סכסוכים חברתיים מורכבים בהקשר ממשי ומוחשי, תוך פיתוח גישה רחבה יותר ויכולת מנהיגות.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בלימודי שואה
תואר שני בלימודי גרמניה ואירופה המודרנית
תואר שני בלימודי ישראל
תואר שני בלימודי המזרח התיכון והאסלאם
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בכירים בתחום ניהול הסכסוכים ושלום. תוכלו למצוא את עצמכם בעבודה עם ארגונים בינלאומיים, עמותות, או גופים ממשלתיים, שם תוכלו לתרום ליוזמות לבניית שלום, פתרון סכסוכים ופיתוח מדיניות. בנוסף תוכלו לעסוק בתפקידים כמו ייעוץ בתחום פתרון סכסוכים, מומחיות בבניית שלום, וניתוח מדיניות המתמקד בניהול ובפתרון סכסוכים ברמות מקומיות, לאומיות ובינלאומיות.
בנוסף, ההכשרה המקיפה שתקבלו במהלך הלימודים מכינה אתכם גם לקריירות אקדמיות ומחקריות. תהיו מוכנים להמשך לימודים לתארים מתקדמים או להשתלבות במחקר אקדמי, מה שעשוי להוביל לעיסוק במחקר או בהוראה אקדמית. הניסיון המעשי שתרכשו במהלך ההתמחות והעבודות שטח, יחד עם ההבנה התיאורטית העמוקה, יאפשרו לכם להתמודד עם קונפליקטים חברתיים מורכבים ולתרום לשינוי משמעותי בקונטקסטים שונים. בין אם בתפקידים דיפלומטיים, בתיווך סכסוכים, או במוסדות חינוך, תהיו מצוידים בכלים לעשות השפעה משמעותית בתחום ניהול הסכסוכים ושלום.