לימודי תואר שני בסטטיסטיקה

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.Sc בסטטיסטיקה | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

בשנים אחרונות הפכו מדעני הנתונים למבוקשים ביותר בשוק העבודה. זה אומר שהגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהיכנס לעומק עולם הנתונים.

סטטיסטיקה הינה מדע העוסק באיסוף, ייצוג, עיבוד וניתוח נתונים והסקת מסקנות. תוכניות הלימודים בחוג עוסקות בשיטות סטטיסטיות מתקדמות, מחקר חדשני ויישומים מעשיים של מדעי הנתונים. התוכניות מקנות כלים מגוונים, יישומיים ועיוניים.

הסטודנטים שלנו מחדדים את הכישורים האנליטיים ומרחיבים את ההבנה במודלים סטטיסטיים מורכבים.

החוג לסטטיסטיקה מציע מגוון תוכניות לבחירה, ובהן התוכנית הבינלאומית בסטטיסטיקה המועברת בשפה האנגלית ותוכנית בסטטיסטיקה עם התמחות בלימודי איכות.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגר תואר ראשון בסטטיסטיקה, מתמטיקה, או תחום קרוב- ממוצע ציונים 80 לפחות.
  • דרישות נוספות כמפורט באתר החוג

עם סיום לימודכם, תצעדו בדרכם של בוגרינו אל עבר תפקידים משפיעים, מכוננים ומעוררי השראה: בארגונים בינלאומיים מכובדים כגון האו"ם והבנק העולמי, תשמשו כיועצים ואנליסטים מוערכים, מספקים ניתוחים סטטיסטיים איכותיים לשם קבלת החלטות מדיניות ואסטרטגיות בנושאים גלובליים כלכלה, קיימות וצדק חברתי.  בחברות רב-לאומיות מובילות ותאגידים עסקיים גדולים, תפקידים כמנהלי סיכונים, אסטרטגים עסקיים וחוקרי שוק ממתינים לכם, שם תשתמשו בכלים הסטטיסטיים המתקדמים לצורך קבלת החלטות והתוויית אסטרטגיות צמיחה. בתחומי הבריאות והרפואה העולמית, תוכלו לשמש כחוקרים וביו-סטטיסטיקאים מומחים, מפתחים מודלים סטטיסטיים למציאת קשרים בין גורמים גנטיים, סביבתיים ותרופתיים והתפתחות מגפות ומחלות.

בתוכנית ללימודי איכות, תשמשו כמומחים מבוקשים בחברות תעשייתיות ויצרניות מהטובות בעולם, אמונים על ניהול תהליכי בקרת האיכות והשבחת הייצור באמצעות שיטות וכלים סטטיסטיים מתקדמים. בגופי תקינה וסטנדרטיזציה בינלאומיים, תובילו מהלכי קביעת תקנים ואמות מידה בניתוח משתנים ובקרת תהליכים, שם הידע הסטטיסטי המעמיק שלכם יהווה מפתח להשפעה ומצוינות. כמומחים מעוררי השראה בעולם הסטטיסטיקה הגלובלי, תקבעו את הטון לשימוש בטכניקות מתקדמות בפיתוח מודלים, אנליטיקה ובקרת איכות – הן במחקר וחברות עילית והן בסוגיות מדיניות ורגולטוריות גלובליות.