לימודי תואר שני בשפה וספרות ערבית
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
החוג לשפה וספרות ערבית מזמין אותך להכיר לעומק את אחת מהמסורות הלשוניות והספרותיות העשירות בעולם.
זו הזדמנות נדירה להמשיך ולבחון את הדרך בה התפתחה הבלשנות הערבית ולהתפעם ממורכבות השפה והניואנסים השונים הפועלים בה.
במקביל, נמשיך ונתעמק באוצרות הספרות הערבית וביצירות מודרניות וקלאסיות המקיפות את הנופים התרבותיים, הפוליטיים והחברתיים של העולם הערבי.
נכיר סופרים והוגי דעות, נשכלל את מיומנויות המחקר, ננתח נושאים ונרטיבים שונים ונטפח הבנה טובה יותר של הקשר בין תרבות האסלאם לשפה וליצירה הקלאסית והמדוברת.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')
תואר ראשון בחוג לשפה וספרות ערבית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית). אפשר להגיש מועמדות עם תעודת .B.Ed בציון 90 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ על פי החלטת הוועדה החוגית, ראיון קבלה.
∙ כל המועמדים שאינם בוגרי ובוגרות החוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטאות ישראליות חייבים לעמוד בבחינה חוגית הכוללת דקדוק, חיבור והבנת הנקרא בערבית וכן חלק של הבנת הנקרא באנגלית. פרטים אודות הבחינה באתר החוג.
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)
מעבר למסלול עם תזה (מסלול א') יתאפשר בכפוף ל:
∙ ציון משוקלל של לפחות 88 בקורסים הנלמדים במהלך שנה א' בתואר השני ובכללם קורס סמינר המחקר.
∙ ציון 90 ומעלה בעבודת סמינריון אחת לפחות מתוך סך עבודות הסמינריון הנדרשות למסלול.
∙ חובה לכתוב עבודת סמינר אחת בתחום המחקר של התזה.
∙ הסכמת מנחה פוטנציאלי.
∙ כתיבת הצעת תזה באישור המנחה והגשתה לאישור הועדה החוגית עד סוף סמסטר א' של שנה ב'.
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שש″ס. במסלול זה יש להתחיל למידת שפה זרה (שפה אירופאית שנייה: צרפתית או גרמנית, ברמת "מתחילים") בשנת הלימודים הראשונה. על-פי דרישת המנחה יחויבו הסטודנטים במסלול א' בלימודי שפה זרה גם ברמת "מתקדמים".
מסלול ב' עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שש″ס. בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת בכתב, בתחום אחד על-פי בחירת הסטודנט או הסטודנטית.
∙ סטודנטים במסלול זה יכולים לבחור ללמוד שפה אירופאית שנייה – צרפתית או גרמנית, ברמת "מתחילים".
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מסלול ללא תזה למורים לערבית (בחינת גמר)
תואר ראשון בשפה וספרות ערבית
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בהוראת השפה הערבית במערכת החינוך (לבעלי תעודת הוראה); בתרגום ועריכה לשונית; בדיפלומטיה ויחסים בינלאומיים; בתקשורת ועיתונאות; במחקר אקדמי ובמכוני מחקר. בוגרינו משתלבים גם בארגונים ממשלתיים ובינלאומיים, בחברות עסקיות הפועלות במזרח התיכון, ובתעשיית התרבות והתקשורת בערבית. ישנה גם אפשרות להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי בלשון ובספרות הערבית, ובעתיד אף להצטרף לסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. בוגרינו תורמים לקידום ההבנה הבין-תרבותית, לפיתוח הידע בתחום השפה והספרות הערבית, ולחיזוק הקשרים בין ישראל לעולם הערבי.