לימודי דוקטורט בבריאות נפש קהילתית

משך הלימודים: ארבע שנים | נלמד בקמפוס הכרמל | אתר החוג

התוכנית לתואר שלישי בבריאות נפש קהילתית מתמקדת בהכשרת חוקרים עצמאיים בתחומי בריאות הנפש בקהילה, שיקום פסיכיאטרי והחלמה. התוכנית משלבת מחקר מעמיק עם הכשרה מתודולוגית מתקדמת בשיטות מחקר כמותיות ואיכותניות בתחום בריאות הנפש.

הסטודנטים והסטודנטיות מבצעים מחקר מקורי בהנחיית חברי סגל החוג, תוך שיתוף פעולה עם שירותי בריאות הנפש בקהילה. המחקר מתמקד במגוון תחומים הכוללים בין היתר שיקום והחלמה, שילוב בקהילה, מערכת בריאות הנפש הציבורית, סטיגמה ואפליה, אובדנות, התערבויות דיגיטליות והתערבויות מבוססות קהילה, התערבויות פסיכוסוציאליות, מדיניות בבריאות הנפש, פסיכותרפיה, חקר החוויה של מתמודדים ובני משפחות ועוד נושאים רבים נוספים.

במהלך התואר, הסטודנטים משתתפים בסמינר החוגי, מפתחים מיומנויות מחקר מתקדמות ותורמים לקידום תחום בריאות הנפש הקהילתית בישראל.

מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר עם מזכירות החוג וגלו כיצד גם אתם יכולים להיות חלק מעתיד המחקר בבריאות נפש קהילתית.

תואר שני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 90 ומעלה.
∙ ציון עבודת התזה הוא 90 ומעלה

לתנאי קבלה נוספים, יש להיכנס לאתר החוג >>

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

הלימודים מחולקים לשני שלבים: שלב מחקר א’ ושלב מחקר ב’.

שלב מחקר א’: משך הלימודים בשלב מחקר א’ לא יעלה על שנה מתום הסמסטר שבו החלו הלימודים (כולל חופשת הסמסטר/הקיץ). במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר א’ יש להכין את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה/ים להצעה, להגישה לעיון הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי ולעמוד בדרישות אחרות שיקבע החוג

שלב מחקר ב’: משך הלימודים בשלב מחקר ב’ לא יעלה על שלוש שנים. במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר ב’ יש להשלים את כתיבת עבודת הדוקטורט.

תוכנית לימודי הדוקטורט בבריאות הנפש הקהילתית מכשירה את תלמידי המחקר המתקדמים להשתלבות בתפקידי מפתח במערכת בריאות הנפש בישראל. זאת מתוך מטרה להוביל לשינוי מהותי ומשמעותי אשר ישפר את איכות השירות שניתן לאנשים בעלי התמודדות נפשית. עם סיום הלימודים, הבוגרים והבוגרות שלנו יכולים לפנות ללימודי המשך (פוסט-דוקטורט), להתחרות למשרה אקדמית כמקובל, ולהשתלב כחברי סגל במוסדות להשכלה גבוהה בישראל ובעולם. הכישורים והניסיון שרכשו במהלך לימודיהם מכשירים את תלמידי המחקר בחוג  להוביל פרויקטים חדשניים בתחום בריאות הנפש ולהנחות את הדור הבא של חוקרים.

רבים מבוגרינו מתחילים את דרכם כחוקרים פוסט-דוקטורט במוסדות מובילים בארץ ובעולם, צוברים ניסיון בינלאומי ומרחיבים את רשת הקשרים המקצועית שלהם. לצד הקריירה האקדמית, חלק מהבוגרים משלבים את מומחיותם בעשייה קלינית משמעותית, בתפקידי מפתח במשרד הבריאות ובמערכת השיקום,  או בהובלה מחקרית וטיפולת במגזר הציבורי והפרטי, תוך שהם ומיישמים את הידע האקדמי לפתרון אתגרים מעשיים של בריאות הנפש בישראל.