לימודי תואר שני - חוגי לימוד ומסלולים לתואר שני
תואר שני בטכנולוגיות ימיות
חקר הים, ובפרט חקר הים העמוק, דומה במהותו לחקר החלל החיצון ונסמך על טכנולוגיות מתקדמות ולרוב לא מאוישות. מטרת החוג לטכנולוגיות ימיות היא פיתוח יכולות טכנולוגיות ימיות לתמרון מתחת למים ולחישה מרחוק.
המחקר המבוצע בחוג כולל פיתוח של אמצעים יחודיים לאתגרי הסביבה הימית. אתגרים אלו כוללים התמודדות עם לחץ הידרוסטטי גבוה וסביבה קורוזיבית, מימוש יכולות תקשורת וחישה מרחוק המבוססת על גלי קול במקום גלי רדיו, התגברות על הפרעות אופטיות כגון בליעת צבע ועיוותי תמונה בחישה אופטית, ועיבוד אות מתקדם לצורך חקר התת קרקע הימי. חוקרי החוג תורמים את יכולתיהם לשיתוף פעולה עם חוקרים מתחומים אחרים בביה״ס למדעי הים, ובכך תורמים לקפיצה המשמעותית של המחקר הימי בישראל.
בישראל, קיים פער ידע משמעותי בחקר התת ימי והתעשייה המתפתחת בתחום זה משוועת לכוח אדם איכותי. החוג לטכנולוגיות ימיות נותן מענה לצורך זה באמצעות הכשרת כוח אדם מקצועי המוכשר ברמה הגבוהה ביותר בתחומי הליבה של הטכנולוגיה הימית.
לחוג יוכלו להתקבל בוגרי תואר ראשון בעלי ממוצע של 80 לפחות (B.Sc ארבע שנתי) בהנדסת מכונות, חשמל, אלקטרואופטיקה, אווירונאוטיקה, מדעי המחשב ו/או במדעים הקשורים לתחומים אלה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל. חריגים יידונו על ידי ועדה חוגית.
לצורך קבלה לחוג על המועמד להגיש קורות חיים, גיליון ציונים רשמי מתארים קודמים מכתב הצהרת כוונות קצר המתאר את כיווני המחקר המעניינים את המועמד\ת ושמות של שני ממליצים.
פרטים נוספים באתר החוגדרישות חוגיות נוספות כמפורט באתר החוג
אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : חברות הנדסיות ביטחוניות המטפלות בנושאים ימיים צבאיים, חברות עתירות ידע וחברות הזנק המפתחות סנסורים, עיבוד נתונים, אוטונומיה ועוד. בנוסף, יעוץ למקבלי החלטות, ניטור, מחקר, הוראה ועוד.