לימודי תואר שני בניהול מידע וידע

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בניהול מידע וידע | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר החוג

מוכנים להוביל את מהפכת המידע של המאה ה-21? התוכנית בניהול מידע וידע בחוג לתקשורת מציעה את המפתח להצלחה בעולם הדיגיטלי המתפתח במהירות.

התוכנית שלנו מותאמת במיוחד לעולם העבודה המודרני. בין אם אתם כבר עובדים בתחומי המידע והידע או שואפים להשתלב בהם, תקבלו את הכלים להצליח במגוון רחב של תפקידים – ממרכזי מידע ועד חברות הייטק מובילות. חשוב לציין כי התוכנית זכתה לאישור מחלקת הספריות במשרד התרבות והספורט, מה שמבטיח את איכותה והרלוונטיות שלה לשוק העבודה.

אצלנו לומדים מהטובים ביותר. סגל המרצים שלנו כולל חוקרי תקשורת מובילים, אנשי סגל הספרייה ומומחים חיצוניים בעלי שם. אנשי ונשות הסגל יעניקו לכם ידע מעמיק בתחומים מגוונים כמו שליטה בכלי ביג דאטה לניתוח התנהגות משתמשים, טכניקות מתקדמות לחיפוש ואחזור מידע (כולל ברשת העמוקה), וטכנולוגיות חדשניות בעולם הספריות והמידע הדיגיטלי.

תרכשו מיומנויות חיוניות בסטנדרטים מובילים בדיגיטציה, ארכוב ושימור מידע, ותפתחו יכולות תקשורת ומידע הכרחיות בתעשיית ההייטק. בנוסף, תלמדו להשתמש בכלים למדידה והערכה של שירותי מידע ותעמיקו בהבנת האינטראקציה המורכבת בין מערכות ידע ובני אדם.

מעבר לפן המעשי, התוכנית מציעה גם קורסים עיוניים מרתקים שיפתחו צוהר להבנה מעמיקה של תופעות עכשוויות בעולם הדיגיטלי. תחקרו את השפעת האלגוריתמים על החברה והפוליטיקה, תלמדו להתמודד עם אתגר ה"פייק ניוז", ותבחנו את תעשיית ההייטק כמוסד חברתי ותרבותי.

הצטרפו אלינו והפכו למובילים בעולם המידע והידע של המחר. עם הכלים, הידע והרשת המקצועית שתרכשו כאן, תוכלו לפרוץ קדימה ולהגשים את הפוטנציאל שלכם. העתיד שלכם מתחיל כאן.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

 שאלון אישי ותמונה, אשר יישלחו ישירות למזכירות החוג
∙ ניתן לצרף מכתב המלצה אקדמי/ממקום העבודה (לא חובה)

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

 מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

 מעבר למסלול עם תזה (מסלול א') כפוף ל:

∙ ציון 80 ומעלה בקורסי החובה
∙ אישור ועדת מ"א החוגית בתום לימודי סמסטר א' בשנה הראשונה

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.

**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא מינימום 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

מסלול ב' עם פרקטיקום – עבודת גמר מעשית (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא מינימום 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. במסגרת מסלול זה, תשתלבו בעבודה מעשית במוסדות ובארגונים שונים (ספריות, ארכיונים, מוסדות ציבור וכו') ותיישמו את הידע שרכשתם במהלך הלימודים, תוך ליווי מקצועי ואקדמי צמוד. הפרקטיקום פותח את הדלת להתנסות מעשית, פיתוח ושכלול מיומנויות מקצועיות וגם כניסה לעולם העבודה.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בתקשורת
תואר שני בתקשורת עם התמחות בתקשורת אסטרטגית ויחסי ציבור
תואר ראשון בתקשורת
תואר ראשון בתקשורת עם התמחות בתקשורת שיווקית

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של בוגרי ובוגרות התוכנית אל עבר תפקידים בספריות ציבוריות ואקדמיות שונות. תוכלו להשתלב בניהול ידע ומידע במשרדי ממשלה או ברשויות העירוניות וחברות היי-טק, שם תובילו פרויקטים של ארגון וניהול מידע. במגזר הציבורי, תוכלו למצוא את מקומכם בניהול ארכיונים דיגיטליים או בניהול ספריות מודרניות. בתחום המחקר והאקדמיה, תוכלו להשתלב במחקר מידע, בהוראה בתחום ניהול הידע, או בהובלת פרויקטים של דיגיטציה במוסדות תרבות. בעולם העסקי, תוכלו לעסוק בייעוץ אסטרטגי בתחום ניהול הידע, בניהול חדשנות, או בהובלת טרנספורמציה דיגיטלית בארגונים.