לימודי תואר שני במדעי הארכיאולוגיה

תוכנית בינלאומית הנלמדת באנגלית | משך הלימודים: שנתיים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.Sc במדעי הארכיאולוגיה | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר החוג

מחפשים תוכנית לימודים חדשנית ומותאמת לעידן הטכנולוגי? מעוניינים לחבר בין עולמות הידע העתיקים לכלים המתקדמים ביותר? אם כן, תוכנית התואר השני הייחודית והבינלאומית במדעי הארכיאולוגיה היא המסלול המושלם בשבילכם.

תחום מדעי הארכיאולוגיה מהווה את קידמת החזית של המחקר הארכיאולוגי המודרני. בעזרת טכנולוגיות מתקדמות וגישות רב-תחומיות ממדעי הטבע והמדעים המדויקים, התוכנית תאפשר להתעמק בחקר התרבויות העתיקות באופן מעמיק ומקיף יותר מתמיד.

כסטודנטים וסטודנטיות בתוכנית, תרכשו ארגז כלים מגוון הכולל מיומנויות מחקר מתקדמות כמו עבודת שדה, ניתוח מעבדה, כתיבה מדעית וניתוח נתונים סטטיסטי. תחשפו לטכנולוגיות חדשניות כגון סריקת לייזר, צילום אוויר, וניתוח ממוחשב של ממצאים. בנוסף, תפתחו מומחיות ייחודית בתחומים כגון ביו-ארכאולוגיה, גאו-ארכאולוגיה, ארכאומטלורגיה, כימיה ארכיאולוגית וארכיאולוגיה חישובית.

זוהי התוכנית הראשונה והיחידה מסוגה בישראל, הייחודית בגישתה המדעית הרב-תחומית והממוקדת בהוראה ובמחקר ארכיאולוגיים בשילוב טכנולוגיות חדשניות.

תוכנית זו מעניקה הזדמנויות לשיתופי פעולה וחשיפה לקהילה המדעית הגלובלית. עשר מעבדות מחקר מצוידות בציוד המתקדם ביותר יאפשרו לך לבצע ניסויים ולהתנסות במגוון שיטות מחקר. כמו כן, התכנים הנלמדים מועברים בשפה האנגלית והתוכנית אורכת במשך שנתיים קלנדריות. כל שנה מורכבת משלושה סמסטרים רצופים: סתיו, אביב וקיץ.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

התוכנית עורכת מחקר שיתופי עם הטכניון ומעניקה מלגות אטרקטיביות המיועדות במיוחד לשיתוף הפעולה המיוחד בין המוסדות.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א’) בלבד

תואר ראשון .B.A בכל תחום אקדמי אך עדיפות לתחומי ארכיאולוגיה או מדעי הטבע ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 90 ומעלה (או ממוצע ציונים של 3.5 לפחות) או תואר ראשון .B.Sc בכל תחום אקדמי אך עדיפות לתחומי ארכיאולוגיה או מדעי הטבע ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה (או ממוצע ציונים של 3.1 לפחות).

 מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון
∙ שני מכתבי המלצה מאקדמאים
∙ מסמך בכתב של הצהרה אישית המסבירה את הרצון ללמוד בתוכנית זו

דרישות נוספות:
∙ יכולת מוכחת בשפה האנגלית אם אינה שפת אם (TOEFL או בחינה מקבילה)
∙ ראיון קבלה

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.

**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. במהלך שנת הלימודים הראשונה נלמדים קורסים בהיקף 32 שש″ס והשנה השנייה מוקדשת לביצוע המחקר וכתיבת התזה (4 שש″ס). בתום שנה א’ תינתן אפשרות לעבור למסלול ללא תזה, בהתאם להמלצת וועדת ההוראה החוגית. 

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בארכיאולוגיה
תואר ראשון בארכיאולוגיה

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרך של הבוגרות והבוגרים שלנו אל עבר תפקידים בשדות החפירה החשובים ביותר בעולם, תובילו משלחות מחקר וצוותים של ארכיאולוגים, המנחילים את הידע והניסיון שצברתם בחשיפת עדויות עתיקות וממצאים תרבותיים קדומים. היכולת לחבר בין הממצאים החומריים למסורות עממיות והתרבויות העתיקות תעניק לכם יוקרה רבה.  במוזיאונים ובמרכזי תרבות מכובדים, תתעסקו באוצרות. היכולת לנתח ממצאים ארכיאולוגיים ולהציגם בהקשר היסטורי ותרבותי מעמיק תהפוך אתכם.ן למובילי ומובילות דעה בתחום. בארגונים תרבותיים וגופי שימור היסטוריים, תפקחו ותתכנו חפירות ותיזמו מחקרים ארכיאולוגיים לשם שימור והגנה על אתרים עתיקים וממצאים קדומים. עם המומחיות שתלמדו על התחום, תוכלו לייעץ לרשויות לשם הגנה על מורשת תרבותית.