עשור למותה של פרופ' צביה ברזניץ מייסדת מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח בלקויות למידה באוניברסיטת חיפה

בשבוע שעבר התקיים כנס לציון עשור למותה של פרופ' צביה ברזניץ מייסדת מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח באוניברסיטת חיפה. פרופ' ברזניץ הייתה חוקרת פורצת דרך שתרומתה בתחום לקויות למידה ובמיוחד בתחום שטף הקריאה שינתה את הגישה לדיסלקציה וללקויי קריאה בכל העולם.

במסגרת מחקרה פיתחה ברזניץ את תוכנת ההאצה, העוזרת לילדים לשפר את יכולת וקצב הקריאה וההבנה, ואף הובילה את הקמת מעבדות המחקר לחקר המוח בלקויות למידה באוניברסיטת חיפה, בהן חוקרים לקויות למידה בשפות השמיות עברית וערבית.

בכנס שהתקיים לזכרה הוצג המחקר הנרחב שנעשה בשפה העברית והערבית העוסק בשלבי הקריאה: אוריינות מוקדמת בגן חובה; תפיסות המורים את שטף הקריאה; הבנת הנקרא של הקורא הצעיר בשפה הערבית ועוד.

מרכז אדמונד י. ספרא ממשיך את המורשת של פרופ' צביה ברזניץ עם מחקרים פורצי דרך, השתלמויות למורים ברחבי הארץ ופיתוח תוכניות לקידום תלמידים מתקשים בבתי ספר

כאן ניתן לראות תמונות מתוך הכנס. צילום: איתמר טל