לימודי תואר ראשון בניהול עסקי

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל שם התואר: .B.A בניהול עסקי* | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

הדרך המהירה להפוך למנהיגים עסקיים מצליחים – תואר ראשון בניהול עסקי

האם אתם חולמים להשפיע? האם ברצונכם לרכוש את הכלים והידע הדרושים לניהול אפקטיבי של פרויקטים, צוותים ותהליכים ארגוניים? אם כן, תוכנית התואר הראשון בניהול עסקי בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה היא הדרך הנכונה להגשים את חלומותיכם.

כבר יותר משלושה עשורים, בית הספר מכשיר דור חדש של מנהלים ומנהיגים. תוכנית הלימודים הייחודית שלנו, המשלבת תיאוריה ויישום מעשי, תצייד אתכם במיומנויות וביכולות הנחוצות כדי לבלוט בעולם התחרותי של ניהול.

מה יש כאן בשבילך?

בתוכנית הלימודים תרכשו ארגז כלים מקיף הכולל הבנה מעמיקה של עקרונות הניהול המרכזיים, מיומנויות ניהוליות חיוניות, וידע יישומי רחב. תלמדו על מושגי היסוד כגון מנהיגות, תכנון אסטרטגי, התנהגות ארגונית ועסקים בינלאומיים. תפתחו מיומנויות מפתח חשובות כמו חשיבה ביקורתית ויצירתית, כתיבת תוכניות עסקיות, ניהול צוותים והובלת פרויקטים מורכבים. בנוסף, תקבלו ידע תיאורטי ומעשי בתחומי הליבה של השיווק, הכספים, מערכות המידע וטכנולוגיות הניהול. כל זאת בסביבת למידה עשירה המשלבת הרצאות, דיונים, סימולציות והרצאות אורח של מנהלים בכירים מהשטח.

כסטודנטים בתוכנית, תפתחו מיומנויות מכריעות כמו חשיבה ביקורתית ויצירתית, כתיבת תוכניות עסקיות, הובלת צוותים רב-תרבותיים, ניהול התפעול וקשרי לקוחות, וניהול פרויקטים מורכבים. דגש מיוחד ניתן לעבודת צוות ולהפריה הדדית של הסטודנטים, המדמה את הסביבה הארגונית האמיתית.

אם אתם שואפים לקריירה מקצועית, מגוונת ומספקת בתחום הניהול, בואו והצטרפו אלינו. קבלו הכשרה מהשורה הראשונה, רכשו יתרון תחרותי משמעותי, והפכו למנהלי העתיד.

*הענקת התואר מותנית באישור מל"ג

**פתיחת התוכנית תלויה במספר הנרשמים

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 630 (טווח המתנה – 600-629)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
• בגרות במתמטיקה – ציון 70 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה באפיק הקלות מיוחד לאוכלוסיית "חרבות ברזל" (ישירות לתואר):
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)
• בגרות במתמטיקה – ציון 70 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 105 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה (על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי)
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה (במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית)
• בגרות במתמטיקה – ציון 70 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה על בסיס ציון פסיכומטרי ללא תלות בממוצע בגרות:
ציון פסיכומטרי: 650 ומעלה
• זכאות לבגרות
• בגרות במתמטיקה – ציון 70 ומעלה ב-5 יח"ל או ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה במסלול "אופק" (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 90 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)
• עמידה בציון של 80 ומעלה בשלושה קורסים הנלמדים בסמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
ממוצע ציונים של 90 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
• בגרות במתמטיקה – ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 80 ומעלה
• ראיון חוגי

המסלול החד חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 120 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 4 נ"ז בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות זכות. סה"כ 124 נ"ז.

כשתסיימו את התואר, תוכלו להשתלב בתפקידי ניהול ראשוניים במגוון רחב של ארגונים: מנהלי צוותים, רכזי פרויקטים, מנהלי משאבי אנוש, מנהלי שיווק וקידום מכירות, יזמים עסקיים, רפרנטים עסקיים ועוד.

במסגרת לימודיכם, תרכשו כלים יישומיים לניהול מוצלח כמו מנהיגות, תכנון אסטרטגי, תקשורת ארגונית, ניהול תהליכים ומערכות מידע. תצוידו ביכולת לחשיבה ביקורתית וזיהוי השפעות מגמות גלובליות על עולם העסקים והעבודה.

תוכלו להשתלב בחברות פרטיות וציבוריות, ארגונים ללא מטרת רווח, גופים ממשלתיים וציבוריים ויזמות עסקית עצמאית. ההכשרה הרחבה והאיכותית שתקבלו תאפשר לכם להתקדם בהמשך לתפקידי ניהול בכירים יותר בארגונים מובילים.