לימודי תואר ראשון בביופיזיקה עם התמחות במדעי המוח*

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.Sc בביופיזיקה עם ספח התמחות במדעי המוח* | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

לגלות ולהבין את סודות החיים והמוח – בתואר ראשון בביופיזיקה עם התמחות במדעי המוח*

איך תורמות טכניקות הדמיה מוחית להבנת רשתות עצביות? האם ניתן להבין את פעולת המוח באמצעות חוקי הפיזיקה? איך פועלות מכונות מולקולריות בתוך התאים שלנו? מהם העקרונות הפיזיקליים העומדים בבסיס התהליכים התאיים? ואיך רשתות נוירונים מעבדות מידע, וכיצד תאי מוח מבצעים חישובים?

התוכנית משלבת באופן ייחודי בין עולמות הפיזיקה, הביולוגיה ומדעי המוח, ומעניקה לסטודנטים הכשרה מקיפה ורב-תחומית. הלימודים כוללים קורסי יסוד בפיזיקה, ביולוגיה, כימיה, מתמטיקה ומדעי המחשב, לצד קורסים מתקדמים בתחומי הנוירוביולוגיה ומדעי המוח.

מה יש כאן בשבילך?

באוניברסיטת חיפה פועלת קבוצה גדולה של חוקרים מובילים בתחומי הביופיזיקה והביולוגיה הכמותית. הסטודנטים נהנים מסביבת לימודים אינטימית ופתוחה, עם אינטראקציה רבה בין סטודנטים, חוקרים וסטודנטים לתארים מתקדמים. התוכנית משלבת תיאוריה עם התנסות מעשית במעבדות מחקר מתקדמות.

התוכנית מפתחת אצל הסטודנטים הבנה כמותית עמוקה של מערכות ביולוגיות ומוחיות. הם רוכשים יכולות לזהות ולחקור שאלות מורכבות בתחום, ולומדים ליישם עקרונות פיזיקליים במערכות ביולוגיות. הסטודנטים מפתחים יכולות מתמטיות וחישוביות מתקדמות, ורוכשים מיומנויות מעבדה חיוניות בתחום הביופיזיקה.

*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים 🤝
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 729-700, המלגה היא בשיעור 50%.

מלגת 600+
אם הציון הוא 690-699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 670-689, המלגה היא בשיעור 35%.
כללי הזכאות למלגות >>

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 640 ומעלה (טווח המתנה – 620-639)

רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 105 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 75 ומעלה ברמת 5 יח"ל
פסיכומטרי כמותי גולמי: ציון 600 ומעלה

או: אפיק קבלה מיוחד למשרתי ומשרתות מילואים, זרועות הביטחון ומפונים (ישירות לתואר):
תעודת בגרות מלאה 

רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 105 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 75 ומעלה ברמת 5 יח"ל
∙ ראיון קבלה
*להרשמה דרך אפיק זה – פנייה עצמאית למזכירות החוג 

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
עמידה בתנאי קבלה רגילים

∙ במקרים מיוחדים גבוליים או במקרים שנלמדו קורסים או נרכש מתואר רלוונטי באוניברסיטת חיפה או במוסד להשכלה גבוהה אחר, יהיה אפשרי להתקבל לאחר ראיון עם ראש החוג

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

התוכנית מקנה הכשרה מעמיקה בפיזיקה של מנגנונים ביולוגים תוך התמקדות במערכת העצבים. התוכנית תספק לסטודנטים רקע מעמיק בתחומים התיאורטיים של פיזיקה וביולוגיה תוך התמחות במערכות מוחיות וכן ניסיון מחקרי מעשי נרחב במעבדות השונות העוסקות בביולוגיה, חקר המוח ופיזיקה.

התוכנית היא תוכנית חד-חוגית הנועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים בתוכנית זו מבוסס על 108 נ″ז בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 12 נ″ז במסגרת קורסים הייעודיים לספח התמחות במדעי המוח. סך הכל 120 נ″ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון דו-חוגי בפסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה עם התמחות במדעי המוח
תואר ראשון דו-חוגי בפסיכולוגיה וביולוגיה עם התמחות במדעי המוח
תואר ראשון בביופיזיקה

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתעשייה עתירת הידע בתחומי הביוטכנולוגיה (ביו–טק ואגרו–טק), הי–טק, מדעי רפואה, הפרמצבטיקה (פיתוח תרופות), והמכשירנות הביו–רפואית (כגון פיתוח מכשירים להדמיות ולאבחון רפואי. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי בתחומי חקר המוח, הביופיזיקה הנדסה ביו-רפואית והביולוגיה הכמותית ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.