לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וביולוגיה עם התמחות במדעי המוח

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בפסיכולוגיה וביולוגיה עם ספח התמחות במדעי המוח | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר התוכנית

לצלול למסתורי התודעה ולתקן עולם – בתוכנית הדו-חוגית בהתמחות במדעי המוח

איך מפענחים את "התיבה השחורה" שהיא המוח האנושי? איך מבינים את הקודים הסודיים המניעים את התנהגותנו? איך מגלים את הקסם שמאחורי הקסם- התהליכים הנוירולוגיים המצויים במחשבות שלנו? האם יש סיכוי לפענח את היקום האניגמטי הקיים בתוך מוחנו? איך המוח משתמש בחלומות, ומה המשמעות והתפקיד שלהם בעיבוד המידע, הרגשות והזיכרון?

יקום עצום שוכן בתוך גבולות הגולגולות שלנו. סבך צפוף של מיליארדי נוירונים שמשפיע על האופן שבו אנחנו תופסים את העולם, מקבלים בו החלטות ומגיבים לגירויים. כל אחד ואחת, לפי העולם הרגשי שלו ושלה.

אנחנו שואפים לפענח את המנגנונים המורכבים ששולטים במחשבות, ברגשות ובהתנהגויות שלנו.

ההתקדמות בהדמיית המוח סללה את הדרך לתובנות חסרות תקדים לגבי פעולת המוח ומאפשרת לנו להתבונן, לחקור ולפרום את המסתורין בו, שכבה אחר שכבה.

מה יש כאן בשבילך?

התוכנית הדו-חוגית בפסיכולוגיה וביולוגיה עם התמחות במדעי המוח חוקרת את הפן המדעי בנפש האדם. נגלה את העולם ומלואו ונשים דגש על תהליכי למידה וזיכרון, תפיסה, מחלות מערכת העצבים, קבלת החלטות, רגשות, מודלים חישוביים, ורשתות תאי עצב.

במעבדות המחקר למדעי המוח נחקור היבטים שונים: החל מהרמה המולקולרית, דרך הקשר בין אזורי מוח שונים ותפקודים קוגניטיביים, ועד להבנת שיטות התנהגות והקוגניציה בבעלי חיים ובבני אדם.

תכני הלימודים כוללת קורסים בפסיכולוגיה וביולוגיה, וקורסים ייעודיים במדעי המוח ובהם נוירוביולוגיה מולקולרית ותאית, מבנה המוח, היבטים קוגניטיביים והתנהגותיים, הפרעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות וכמובן – כיווני טיפול אפשריים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים ובהתאם לדרישה הגבוהה ביותר:

פסיכולוגיה:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 650 (טווח המתנה – 630-649)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה במסלול "אופק" (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי

• בגרות באנגלית ומתמטיקה 5 יחידות בציון 85 ומעלה
  • או בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 85 ומעלה + בגרות באנגלית ב-5 יח"ל בציון 85 ומעלה + ציון 85 ב-5 יח"ל במקצועות מדעי החברה (כגון פסיכולוגיה).
  • או בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 85 ומעלה + בגרות באנגלית ב-5 יח"ל בציון 85 ומעלה + ציון 85 ב-5 יח"ל במקצועות מדעי הטבע או מדעים מדויקים (כגון ביולוגיה או מדעי המחשב).
  • כל בקשה תיבדק באופן פרטני.
  • מועמדים ומועמדות עם מכינה ממוסד לימודי אחר שמוכר על ידי מחלקת הרשמה – תעודת המכינה משמשת כתחליף לתעודת הבגרות ויש לעמוד בתנאי הקבלה של מסלול אופק על בסיס תעודת בגרות.

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
סיום המכינה בהצלחה במכינת אוניברסיטת חיפה

• בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 80 ומעלה + בגרות באנגלית ב-4 יח"ל בציון 80 ומעלה + ציון נוסף בסוציולוגיה או פסיכולוגיה בציון 80 ומעלה

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

ביולוגיה:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 640 (טווח המתנה – 620-639)
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה ב-5 יח"ל בציון 70 ומעלה או ב-4 יח"ל בציון 80 ומעלה או ב-3 יח"ל בציון 90 ומעלה

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 85 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה (מכינת מדעים בלבד)

• יש לסיים קורסים בביולוגיה וכימיה בציון 87 ומעלה.

במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בשני החוגים: היקף הלימודים מגיע ל60- נקודות זכות בביה"ס לפסיכולוגיה ו-67 נקודות בחוג לביולוגיה.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות זכות סה"כ בשני החוגים. סה"כ 127 נ"ז. בתוך הנקודות האלה, 16 נקודות בפסיכולוגיה ו-11 נקודות בביולוגיה יוקדשו לקורסים הייעודיים לספח התמחות במדעי המוח.

תוכניות נוספות המקנות ספח התמחות במדעי המוח:
פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה עם התמחות במדעי המוח
ביופיזיקה עם התמחות במדעי המוח

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתחומי היזמות בחברות הסטארטאפ בתחומי הביולוגיה וביוטכנולוגיה. תוכלו להשתלב בבתי חולים ומעבדות, מכוני מחקר ופיתוח, בתעשיית התרופות ובפיתוח תעשייתי. ישנה אפשרות להשתלבות בגופים ציבוריים ואפשרות להיכנס לתחום המחקר וללמוד תארים מתקדמים במדעי המוח, נוירוביולוגיה, פסיכולוגיה ונוירופסיכולוגיה. תוכלו להשתלב במסלולים קליניים כמו פסיכולוגיה קלינית ותוכלו ללמוד בתוכניות בין-תחומיות (כדוגמת לימודי מוח והתנהגות או מוח ופסיכופתולוגיה). עם תארים מתקדמים אלו תוכלו בעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה או לעבוד במעבדות וקבוצות מחקר במכוני מחקר.