לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה עם התמחות במדעי המוח

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בפסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה עם ספח התמחות במדעי המוח | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר התוכנית

כיצד המוח מכתיב את התנהגות שלנו? – במסלול מדעי המוח בחוגי פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה

איך נראה תהליך נוירולוגי של הפרעת קשב? מהם האתגרים וההזדמנויות של הממשקים האנושי-מחשביים המבוססים על קוגניציה ומוח? מהם המרכיבים העיקריים של המוח ואילו תפקידים הם מבצעים? מהו ההבדל בין קוגניציה ומטא-קוגניציה, ואילו תחומים עוסקים בהם? מהם היסודות של החקר הקוגניטיבי של השפה, הלמידה, הזיכרון והחשיבה? ואיך אפשר להשפיע על הקוגניציה והמוח באמצעות התערבויות פיזיות, פרמקולוגיות או טכנולוגיות?

התוכנית המשלבת את החוגים פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה המתמחה במדעי המוח מעניקה רקע מעמיק יותר בהבנת הקשר בין מדעי המוח למדעים התנהגותיים.

השילוב בין 2 החוגים ייקח אותך למסע בין תחנות שונות בלימוד תהליכי למידה וזיכרון, תפיסה, מחלות מערכת העצבים, קבלת החלטות וניהול רגשות. לכל אלה בסיס ברשתות תאי העצב, המעורבות החל מהרמה המולקולרית, מחקר אזורי מוח שונים, שיטות התנהגותיות לחקר המוח וחקר הקוגניציה.

התוכנית מתבססת על המסלול הדו-חוגי הקיים וכוללת לימודי ליבה בשני החוגים עם דגש על התמחות במדעי המוח. מטרת התוכנית היא להעניק לכם.ן בסיס ידע רחב ולפתח את החשיבה הבין-תחומית כבר במהלך לימודי התואר הראשון. הדגש המרכזי של תוכנית הלימודים הוא לאפשר חשיבה מורכבת ומגוונת, אשר תסייע בהשתלבות מוצלחת באקדמיה ובתעשייה בעתיד.

בשנה א' נעמיק בבסיס הביולוגי ובשנים ב' וג' נמנף את הידע בקורסים מתקדמים ורחבי יותר, ובהם חישוביות מוחית, נוירוביולוגיה, קוגניציה והתנהגות, הפרעות נוירולוגיות ועוד.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים ובהתאם לדרישה הגבוהה ביותר:

מדעי הקוגניציה:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 680 (טווח המתנה – 650-679)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה – 5 יח"ל בציון 70 ומעלה או 4 יח"ל בציון 80 ומעלה

או: קבלה במסלול "אופק" (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה – 5 יח"ל בציון 85 ומעלה או 4 יח"ל בציון 90 ומעלה
  • בגרות באנגלית 5 יחידות בציון 85 ומעלה
  • מועמדים שעומדים בדרישות אלו יוכלו להתקבל למסלול קורסי קדם, במסלול זה ידרשו ללמוד בסמסטר א' תשפ"ה ארבעה קורסים ולסיים אותם בציון עובר של 75. באם יעמדו בציונים הנדרשים בקורסי הקדם, יוכלו להתקבל ללימודי תואר ראשון בסמסטר שלאחר מכן. הקורסים שילמדו יהוו חלק מהתואר.

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 93 ומעלה במכינת מדעי החברה והרוח של אוניברסיטת חיפה

• ציון בקורס מתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד בציון 95 / 5 יחידות לימוד בציון 85

פסיכולוגיה:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 650 (טווח המתנה – 630-649)

או: קבלה במסלול "אופק" (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה

• בגרות באנגלית ומתמטיקה 5 יחידות בציון 85 ומעלה
  • או בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 85 ומעלה + בגרות באנגלית ב-5 יח"ל בציון 85 ומעלה + ציון 85 ב-5 יח"ל במקצועות מדעי החברה (כגון פסיכולוגיה).
  • או בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 85 ומעלה + בגרות באנגלית ב-5 יח"ל בציון 85 ומעלה + ציון 85 ב-5 יח"ל במקצועות מדעי הטבע או מדעים מדויקים (כגון ביולוגיה או מדעי המחשב).
  • כל בקשה תיבדק באופן פרטני.
  • מועמדים ומועמדות עם מכינה ממוסד לימודי אחר שמוכר על ידי מחלקת הרשמה – תעודת המכינה משמשת כתחליף לתעודת הבגרות ויש לעמוד בתנאי הקבלה של מסלול אופק על בסיס תעודת בגרות.

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
סיום המכינה בהצלחה במכינת אוניברסיטת חיפה

• בגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל בציון 80 ומעלה + בגרות באנגלית ב-4 יח"ל בציון 80 ומעלה + ציון נוסף בסוציולוגיה או פסיכולוגיה בציון 80 ומעלה.

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג למדעי הקוגניציה עם לימודים בהיקף שווה בחוג לפסיכולוגיה. היקף הלימודים מגיע ל-60 נקודות זכות בכל אחד מהחוגים ובתוך הנקודות האלה, 16 נקודות בכל חוג יתרכזו בספח ההתמחות במדעי המוח. סה"כ 120 נ"ז.

*סטודנטים הלומדים מדעי קוגניציה פטורים מקורסי דרך הרוח ואשכולות העשרה בשני חוגי הלימוד.

תוכניות נוספות המקנות ספח התמחות במדעי המוח:
ביופיזיקה עם התמחות במדעי המוח
פסיכולוגיה וביולוגיה עם התמחות במדעי המוח

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בסטרטאפים העוסקים בתחומי בינה מלאכותית וממשקי מוח-מחשב: בחקר המוח, שיפור חווית משתמש, פיתוח מערכות מידע תוך הבנה מעמיקה של היכולות הקוגניטיביות של המשתמשים. תוכלו לעבוד במשרות מחקר במעבדות ומכוני מחקר למדעי המוח ומדעי הקוגניציה או בחברות ביוטכנולוגיה העוסקות בחקר המוח והתנהגות.

תוכלו להיכנס לתחום המחקר וללמוד תארים מתקדמים במדעי המוח, מדעי הקוגניציה או בתחומים ספציפיים במדעים קוגניטיביים (כגון פסיכולוגיה קוגניטיבית ונוירופסיכולוגיה) או בתוכניות בין-תחומיות (כדוגמת לימודי מוח והתנהגות או מוח ופסיכופתולוגיה). עם תארים מתקדמים אלו תוכלו בעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.