לימודי תואר ראשון בגאוגרפיה ולימודי הסביבה במסלול התמחות בגאו-אינפורמטיקה

משך הלימודים: 3 שנים, תוכניות מיוחדות בשנתיים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בגיאוגרפיה ולימודי הסביבה עם ספח התמחות בגאו-אינפורמטיקה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

מהפכת המידע הגיעה גם לחוג לגאוגרפיה ולימודי הסביבה במסלול גאו-אינפורמטיקה

מהי הגאו-אינפורמטיקה וכיצד היא באה לידי ביטוי בכולם ה Data Science (מדע הנתונים)? כיצד היא תורמת לניהול אסונות והאם היא מסוגלת לסייע בחיזוי? איזה תפקיד היא ממלאת בחקר משאבי טבע? מה תפקידה בחקר האקלים? כיצד היא יכולה לסייע בהבנת התנהגות מרחביות של קהילות אנושיות? האם ניתוח נתונים מרחבים יכול לזרז תהליכים מדיניים ולשמש כלי מרכזי בפתרון של סכסוכי גבולות ומים? מענה לכל השאלות הללו תקבלו במסלול הגאו-אינפורמטיקה היסודי והמקצועי בבית הספר למדעי הסביבה באוניברסיטת חיפה

הגאוגרפיה הפיסית העוסקת בחקר התהליכים על פני כדור הארץ והגאוגרפיה האנושית המתמקדת בחקר הסובב האנושי עברו בשנים האחרונות מהפכה טכנולוגית של ממש בתחום מדעי הגאו-אינפורמטיקה המסייעת להבנה עמוקה של מורכבות המקום בו אנו חיים כמו גם פיתוח תהליכים ושיטות פורצי דרך במחקר התיאורטי והיישומי. את הגאו-אינפורמטיקה מובילים תחומים כמו מערכות המידע הגאוגרפיות (ממ"ג או GIS), חישה מרחוק (Remote Sensing) ומדע נתוני המרחב (GIScience).

מה יש כאן בשבילך?

מסלול הגאו-אינפורמטיקה הותאם במיוחד לדרישות התעסוקה מבוגרי בית הספר במגזר הפרטי והציבורי כמו גם לסטודנטים המעוניינים להמשיך ולהתמקצע בלימודי המוסמך. המסלול כולל את לימוד היסודות בניהול וניתוח נתונים מרחביים-עיתיים, התמחות במערכות מידע גאוגרפיות וחישה מרחוק ומקרוב (לוויינים, רחפנים), התמחויות ממוקדות כגון גאו-סטטיסטיקה ופיתוח מודלים, תכנות בשפת פייתון ומאטלב ועוד. בוגרי המסלול יוכלו להתחרות בדרישות ההולכות וגוברות בשוק העבודה ולהשתלב בהצלחה במגוון תפקידים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 600 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.

כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 540 לימודי יום | 500 לימודי ערב
רמת סיווג אנגלית: למסלול תלת שנתי טרום בסיסי א' ומעלה | למסלול דו שנתי בסיסי ומעלה – על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: : למסלול תלת-שנתי ציון 100 ומעלה | למסלול דו-שנתי ציון 120 ומעלה – במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי א' ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 100 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• יש לעבור מבחן כניסה חוגי

או: קבלה במסלול "אופק" (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 75 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 90 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה

מסלול חד-חוגי- המסלול החד חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 90 נקודות זכות (על מנת לקבל ספח התמחות יש ללמוד לפחות 20 נ"ז המתמקדים בגאו-אינפורמטיקה) בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 30 נ"ז בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות זכות. סה"כ 120 נ"ז.

מסלול דו-חוגי- במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נקודות זכות. על מנת לקבל ספח התמחות יש ללמוד לפחות 20 נ"ז המתמקדים בגאו-אינפורמטיקה. סה"כ 120 נ"ז (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות זכות).

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
לימודי ערב-דו-חוגי-3 שנים
תוכנית למצטיינים-חד/דו-חוגי-2 שנים
תוכנית להנדסאים-חד-חוגי-2 שנים
תוכנית למורי דרך-2.5 שנים
תוכנית לבעלי הכשרה מקצועית-3 שנים

תחת תוכניות הלימוד (דו-חוגי וחד-חוגי) המוצעות בחוג ניתן להתמחות באחד או יותר מהמסלולים הבאים:
מסלול התמחות בפיתוח בר-קיימא
מסלול התמחות בלימודי סביבה ואקלים

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתפקידים כגון: מתכנתי ממ"ג, מנתחי מערכות, מומחי מיפוי, מפתחי יישומים בסביבת ה-Web וה-Mobile, אנליסטים, מנהלי פרויקטים בתחום המיפוי הדיגיטלי, יועצי גאו-אינפורמטיקה לארגונים, חוקרים, מרצים במכללות ובאוניברסיטאות, מנהלי מערכות מידע גאוגרפיות בחברות טכנולוגיה ומומחים לשילוב נתונים גאוגרפיים במערכות מידע ארגוניות. מי מהבוגרים המעוניין בקריירה אקדמית יכול להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב במחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב כסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל.