לימודי תואר ראשון עם התמחות בכתיבה עיתונאית ויצירתית

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בתקשורת וספרות עברית והשוואתית עם ספח התמחות בכתיבה עיתונאית ויצירתית | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג לספרות עברית והשוואתית | אתר החוג לתקשורת

לפצח את הקונספט ולהתפתח לעיתונאים וסופרים מצליחים – במסלול בכתיבה עיתונאית ויצירתית

האם כל מרדף אחר סקופ עיתונאי מוצדק בעידן של תחרות אחר רייטינג וקליק בייט? כמה חופש באמת נותן חופש הביטוי? והאם עיתונאים יכולים לעשות הכל – בדרך לסיקור האמת? וכיצד יוצרים ספר שמכה גלים?

המסלול לכתיבה עיתונאית ויצירתית הוא המסלול היחיד בישראל שמשלב בין הכשרה עיתונאית לבין כתיבה יצירתית.

מה יש כאן בשבילך?
סגל התוכנית מורכב מחוקרות וחוקרים ידועים בעלי ידע וניסיון במחקר התחום לאורך שנים. לצד חקר העיתונאות, מעמיקים החוקרים גם במחקר הפסיכולוגיה של צריכת בידור. בעיקר ביצירת הזדהות הקהל עם דמויות, יחסים חברתיים וחיבור עם העלילה. הסגל יסייע לך לפתח את הקול הייחודי לך, לשכלל את יכולות הסטוריטלינג וליצור נכסי תוכן אפקטיביים.

התוכנית מפעילה את 'הקונטיינר', מיזם שידור דיגיטלי, המופעל על ידי סטודנטים ובו מפרסמים תכנים, מתנסים בעשייה תקשורתית ובונים פורטפוליו שעוזר להשתלב בתעשייה. לאורך כל התוכנית צוללים עמוק למים העמוקים, עם יצירת תכנים בעקביות והתמדה, לצד צריכת תכנים חשובים בספרות המודרנית.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 625 לבין 729, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 600 לבין 624, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים ובהתאם לדרישה הגבוהה ביותר:

ספרות עברית והשוואתית:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 500 ומעלה (טווח המתנה – 475-499)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• מועמדים שציונם בין 100 ל-120 יוכלו לגשת למבחן כניסה החוגי, ובמידה והם יעמדו במבחן זה יוכלו להתקבל ללימודים בחוג על תנאי.

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה דרך מסלול אופק דרך המכינה:
ממוצע ציונים של 80 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

• מעבר בהצלחה בציון של 70 ומעלה בשני קורסים שילמדו בסמסטר א'

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה

• ראיון חוגי

תקשורת:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 550 ומעלה (טווח המתנה – 500-549)
רמת סיווג עברית: ציון 95 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
זכאות לתעודת בגרות

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 93 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג עברית: ציון 105 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
ממוצע ציונים של 91-93 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

• על המועמדים במסלול זה להתחיל לימודים בסמסטר קיץ תשפ"ד ולעבור 3 קורסים מקוונים בציון 70 ומעלה.

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 80 ומעלה או בחינת כניסה לתואר בציון 75 לפחות או עם מיקום של ציון הגמר ב-15% העליונים במחזור.

במסגרת המסלול תלמדו קורסים וסדנאות ייחודיים כמו כתיבה ועריכה עיתונאית, צילום ועריכת וידאו ומחקר עיתונאות וכן קורסים בכתיבה וחשיבה ספרותית על סוגיה השונים. החוג לתקשורת מפעיל גם את מיזם השידור הדיגיטלי "הקונטיינר", המאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות לפרסם את התכנים שיצרו ולבנות תיק עבודות שיסייע להם בהשתלבות בשוק העבודה.

התוכנית היא תוכנית דו-חוגית הכוללת 58 נק"ז שנלמדים בקורסים במסגרת החוג לתקשורת ו-60 נק"ז בקורסים במסגרת החוג לספרות עברית והשוואתית. כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 2 נקודות זכות. סה"כ 120 נ"ז.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו כעיתונאים, כתבים ועורכים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית, מובילים את חזית העיתונות והתקשורת בישראל ובעולם. או אולי תמצאו את דרככם כסופרים יוצרים, מפרים ומפיחים חיים בסיפורים מרתקים בז'אנרים שונים של הספרות. לחילופין, מיומנויות הכתיבה שלכם יוכלו להתממש בכתיבת תסריטים מהפנטים לקולנוע ולטלוויזיה. עולם הדיגיטל והיצירה המקוונת גם הוא עומד לרשותכם – כבלוגרים, יוצרי תוכן וירטואלי מובילי דעת קהל ברשתות החברתיות. במסלול ההוצאה לאור, תוכלו לשמש כעורכים ספרותיים מנוסים, מעצבים ומכינים ספרים לדפוס. או שתמצאו את ייעודכם כיועצי תוכן ודוברים לארגונים ומותגים, מנסחים ומגבשים את המסרים והנרטיבים התקשורתיים שלהם. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.