לימודי תואר ראשון במערכות מידע ושירותי אנוש עם התמחות באנלטיקה של משאבי אנוש

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל ובקמפוס העיר | שם התואר: .B.Sc בשירותי אנוש ומערכות מידע עם ספח התמחות באנלטיקה של משאבי אנוש | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג למערכות מידע | אתר החוג לשירותי אנוש

לנהל טוב יותר את ההון האנושי בעזרת המספרים – במסלול אנליטיקה של משאבי אנוש

האם ניתוח נתוני אנוש יכולים להוביל למאמצי גיוס יעילים יותר? איך מערכות מידע במשאבי אנוש יכולות לנבא אילו מקצועות יפותחו בעתיד? ולמה מערכות מידע בשירותי אנוש יכולות להיות מפתח משמעותי באופטימיזציה של ניהול כוח העבודה?

מערכות מידע מביאות יתרונות שיכולים לשנות את חוקי המשחק בתחום שירותי אנוש. הן לא רק מייעלות את תהליכי הגיוס, אלא מאפשרות למנהלי ומנהלות ההשמה לאתר כישרונות מובילים. ניתוח נתוני מועמדים יכול גם לחזות את שיעורי ההצלחה של מועמדים ולהבטיח את ההתאמה הנכונה לתפקידים קריטיים.

תפקיד מערכות מידע לא נגמר בשערי הכניסה לעולם התעסוקה. ניתוח נתוני עובדים קיימים על ידי מערכות מידע יכול לפתח כישרונות, להזניק קריירות ולא פחות חשוב – לשמור על העובדים בתוך הארגון.

מנהלי משאבי אנוש שפועלים בגיבוי של מערכות מידע יכולים לקבל החלטות בצורה טובה יותר, עם תמונה ברורה של ההון האנושי בארגון. מנהלים כאלה נחשבים לכוח מניע משמעותי ביותר, כשהם מניעים יוזמות של גיוון, שוויון, יוזמות עובדים ופיתוח עסקי.

מה יש כאן בשבילך?

התוכנית הדו-חוגית מאפשרת חשיפה מרתקת ל-2 תחומי הלימוד: החוג לשירותי אנוש סוקר את העולם הארגוני והניהולי והחוג למערכות מידע יחשוף מגוון כלים לניתוח נתונים ויישום מסקנות בתוך הארגון.

כאן לומדים כיצד לאסוף נתונים, לסדר אותם במבנה נכון ולהוציא מהם את המקסימום. בנוסף, מזהים את הנתונים החשובים, ובעיקר, איך אפשר לנצל אותם כדי להביא להחלטות ניהוליות טובות יותר.

הסגל המסור שלנו יכשיר אותך לעולם העתידי של ניהול משאבי האנוש, ויספק לך את כל הטכנולוגיה הדרושה כדי להתנהל על בסיס נתונים (מבלי לזלזל באינטואיציה!).

התוכנית כוללת קורסים וסמינרים משני החוגים, העוסקים בסוגיות מגוונות של ניהול מערכות מידע וניהול עובדים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 620 לבין 729, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 605 לבין 619, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים ובהתאם לדרישה הגבוהה ביותר:

מערכות מידע:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 680 ומעלה (טווח המתנה – 650-679)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה – ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל או 70 ומעלה ב-5 יח"ל

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על המועמדים במסלול זה ללמוד שני קורסים בסמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים ולעבור אותם בציון של 70 ומעלה

על בסיס ציון סכם נמוך:
ציון סכם: 650-679

• בגרות במתמטיקה – ציון 80 ומעלה ב-4 יח"ל או 70 ומעלה ב-5 יח"ל
  • ראיון קבלה חוגי

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
סיום מכינת אוניברסיטת חיפה בהצלחה

• מתמטיקה ברמת 4 יחידות – 80 ומעלה

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

שירותי אנוש:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 565 (טווח המתנה – 537-564)

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)

• בגרות באנגלית – ציון 90 ומעלה ב-4 יח"ל או 80 ומעלה ב-5 יח"ל
  • יש לעבור מבחן כניסה חוגי

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 95-99 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)

• בגרות באנגלית – ציון 90 ומעלה ב-4 יח"ל או 80 ומעלה ב-5 יח"ל

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 88 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
ממוצע ציונים של 80-87 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית (יש להגיע לציון 120 עד תום סמסטר א')

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 85 ומעלה

• ראיון לפי החלטת החוג

במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נקודות זכות (כולל קורסים מאשכולות העשרה). סה"כ 120 נ"ז.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״חדשנות ויזמות" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות זכות בשני החוגים.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בשירותי אנוש – דו-חוגי
תואר ראשון במערכות מידע במיקוד פיתוח
תואר ראשון במערכות מידע במיקוד בינה מלאכותית

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתפקידים כגון אנליסטים של נתוני כוח אדם, מומחי אנליטיקה ארגונית, מנהלי מערכות מידע למשאבי אנוש, יועצים לניתוח ושיפור תהליכי כוח אדם (כמו גיוס ופיתוח עובדים), חוקרים בתחומי ניהול ידע וטכנולוגיות מידע בארגונים. התואר המשלב את תחומי מערכות המידע ושירותי אנוש יכשיר אתכם לנתח ולפרש נתונים ארגוניים מורכבים, לקבל החלטות מבוססות נתונים בכל הקשור לניהול כוח האדם, ולהטמיע טכנולוגיות חדשניות לשיפור תהליכי גיוס, פיתוח, שימור והערכת עובדים בארגונים.