לימודי תואר ראשון בסטטיסטיקה עם התמחות במדעי הים

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.Sc בסטטיסטיקה עם התמחות במדעי הים | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה  | אתר החוג

להבין את מעמקי הים יותר מתמיד – בחוג לסטטיסטיקה עם התמחות במדעי הים

האם נתונים הנאספים ממעמקי האוקיינוס, יכולים לעזור לנו לחזות רעידת אדמה? איך ניטור טמפרטורה, זרמים וגאות, יכולים לסייע לקצר נתיבי סחר ימיים? ומה לגבי מזהמים בים – האם יש דרך להבין עד כמה מצבנו גרוע (או אולי דווקא – להיתפס לאופטימיות זהירה?)

איסוף הנתונים גדל באופן אקספוננציאלי. אין הרבה מה לעשות עם זה, אם לא נדע איך לנהל את זה.

הסטטיסטיקה עוזרת לנו להבין את העולם טוב יותר, לקבל החלטות מושכלות ולחזות מגמות עתידיות, וזה מתעצם עוד יותר כשמיישמים זאת על חקר מדעי הים.

שטחים אינסופיים של מים מכסים את פני כדור הארץ (עדיין), אבל כל עוד לא נדע איך למצות את הפוטנציאל מהנתונים הללו, ההתקדמות שלנו תהיה כטיפה בים.

בדיוק לשם כך נוצרה התכנית המשולבת של החוג לסטטיסטיקה, עם התמחות במדעי הים.

תכנית ההתמחות מעמיקה את הידע הסטטיסטי, ומרחיבה אותו לחקר הימים. ההכשרה המקיפה כוללת מודלים סטטיסטיים, יסודות תיאורטיים וכלי יישום במחקר ימי בין-תחומי.

מה יש כאן בשבילך?

מסגרת הלימודים כוללת קורסים בסטטיסטיקה ומתמטיקה עם דגש מיוחד בביולוגיה, פיזיקה, גיאולוגיה וטכנולוגיה של הסביבה הימית. לצד הלימודים התיאורטיים הסטודנטים שלנו צוברים ניסיון מחקר מעשי במעבדות בית הספר למדעי הים.

שילוב זה מבטיח חוויה אקדמית עשירה ומגוונת, שמכשירה את הסטודנטים להמשך עשייה בעולמות המורכבים של ניתוח נתונים ימיים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 680 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם מתמטי: 650 ומעלה (טווח המתנה – 600-649)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי

• בגרות במתמטיקה: ציון 75 ב-4 או ב-5 יח"ל
  • סטודנטים הנמצאים בטווח המתנה יעברו ראיון חוגי

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה

• בגרות במתמטיקה: ציון 90 ב-4 או 80 ב-5 יח"ל

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 90 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית. אלו בטווח ציונים של 90-119 יתקבלו במעמד "על תנאי" ויצטרכו להגיע לציון 120 עד סוף שנה א'.

• בגרות במתמטיקה- ציון 85 ב-4 יח"ל
  • קבלה לחוג מותנית באישור יועץ ב.א.

תוכנית זו נועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 37 נ"ז שיילמדו בקורסים הייחודים ללומדים במסלול בלבד ו-80 נ"ז הנלמדים בקורסים של החוג לסטטיסטיקה.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות זכות. סה"כ 121 נ"ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מסלול חד-חוגי בסטטיסטיקה עם ספח התמחות בעיבוד נתונים ומדעי המוח

כשתסיימו את התואר תוכלו להשתלב כמנתחי נתונים ימיים, מיישמים שיטות מתקדמות לניטור ושימור הסביבה הימית, חיזוי והתמודדות עם השפעות שינויי האקלים, וכן ניהול וניצול משאבים ימיים בגופים ממשלתיים, חברות בתחומי הדיג והחקלאות הימית, ומכוני מחקר יוקרתיים. חלקכם יעבדו בחברות טכנולוגיה ותוכנה בפיתוח כלים חדשניים לאיסוף, ניתוח וויזואליזציה של נתונים ימיים רבי-ממדים. אחרים יבחרו במסלול האקדמי כחוקרים וחלוצים בתחומי המדעים והביולוגיה הימיים, הסטטיסטיקה והמתודולוגיה הכמותית הנדרשים לחקר והבנת מערכות האוקיינוסים. תוכלו להמשיך לתארים מתקדמים במטרה להשתלב בסגל האקדמי, כחוקרים ומרצים למדעי הים, אוקיינוגרפיה, ביולוגיה ימית וסטטיסטיקה סביבתית, תוך פיתוח שיטות וכלים חדשניים לניתוח נתונים וחקר הסביבה הימית.