לימודי תואר ראשון בסטטיסטיקה עם התמחות בעיבוד נתונים ומדעי המוח
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
תוכנית הלימודים
-
אחרי התואר
לנתח, להסיק מסקנות ולטפל ביעילות – במסלול התמחות בעיבוד נתונים ומדעי המוח
איך נתונים סטטיסטיים יכולים לחזות (ואף למנוע) את התפרצות המגיפה הבאה? באיזו דרך רשויות הבריאות משקיעות הון עתק בפיתוח מבנים סטטיסטיים, כדי להביא להפחתת עלויות? והאם הישענות על מודלים סטטיסטיים יכולים להחליף מחקרים רפואיים בעולם האמיתי?
אם לסכם את העידן בו אנו חיים במילה אחת: נתונים. ובכל הנוגע למדעי המוח, אלו נתונים שמתעופפים מעל ראשנו בכל כך הרבה כיוונים: נתונים על היתכנות של שבץ מוחי, התמכרויות, אלצהיימר ומה לא.
הדרך היחידה להשתלט על מדבריות המספרים הללו, היא סטטיסטיקה. סטטיסטיקה ממלאת תפקיד מרכזי בפירוק והרכבה מחדש: קודם כל מפרקים את המורכבות של הקיום שלנו, ואחר כך מרכיבים את זה מחדש להחלטות מבוססות (ולביצועים בהתאם). סטטיסטיקה גם עוזרת לחזות מגמות עתידיות על סמך העבר, ובעיקר להבין מערכות נתונים מורכבות ומסועפות, שיכולות לשמש מפתח ליצירת חיים טובים יותר, מפיתוח רובוטים בחדרי ניתוח ועד ליצירת פלטפורמות למניעת דיכאון.
בזירה המדעית, מודלים סטטיסטיים מביאים לתגליות פורצות דרך בחקר המוח. כך נולד תת תחום חשוב – ביוסטטיסטיקה, שמטפל במודלים חישוביים כדי לפענח מערכות ביולוגיות מורכבות, ולהוציא מהן את המיטב.
מה יש כאן בשבילך?
התוכנית מציעה את הטוב שבכל העולמות, עם קורסים משולבים מהחוגים לסטטיסטיקה, החוג למדעי הקוגניציה ובית הספר לפסיכולוגיה. יש כאן שילוב של קורסים תיאורטיים במתמטיקה וסטטיסטיקה, ביחד עם ניסיון חקר מעשי בפסיכולוגיה ובמעבדות חקר המוח. מה שעוזר לקבל תובנות עמוקות על מדעי המוח, כאלה שתורמות להמשך מחקר חדשני.
אנחנו מזמינים אותך לצלול לעולמות מרתקים ומגוונים, להבנת המורכבויות המבניות של המוח, והכרת היבטים קוגניטיביים והתנהגותיים, כמו גם האטיולוגיה של הפרעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים 🤝
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 700-729, המלגה היא בשיעור 50%.
מלגת 600+
אם הציון הוא 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 680-698, המלגה היא בשיעור 35%.
כללי הזכאות למלגות >>
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 705 ומעלה (טווח המתנה – 680-704)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 90 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 80 ומעלה ברמת 5 יח”ל
∙ פסיכומטרי משוקלל בדגש כמותי: ציון 675 ומעלה
∙ רכיב כמותי: ציון 130 ומעלה
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
תוכנית זו נועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 36 נקודות זכות שיילמדו בקורסים הייחודים ללומדים במסלול בלבד ו-80 נ″ז הנלמדים בקורסים של החוג לסטטיסטיקה.
כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת “אשכולות העשרה“. תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״חדשנות ויזמות” | “משאבי אנוש” | “קיימות וסביבה” | “תקשורת דיגיטלית מעשית”. ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה”כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות. סך הכל 120 נ″ז.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בסטטיסטיקה
תואר ראשון במסלול חד-חוגי בסטטיסטיקה עם ספח התמחות במדעי הים
תואר שני בסטטיסטיקה
כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במגוון תחומים המשלבים סטטיסטיקה, עיבוד נתונים ומדעי המוח. תוכלו לנתח נתונים בתחום נתוני העתק (ביג דאטה) בחברות טכנולוגיה מובילות, תוך יישום שיטות מתקדמות לעיבוד וניתוח כמויות עצומות של נתונים.
אפשרות נוספת היא להתמחות בניתוח נתוני מוח ובקרת תהליכים קוגניטיביים בחברות המפתחות טכנולוגיות חדשניות בתחומי המדעים הקוגניטיביים, הרובוטיקה והבינה המלאכותית. תחום חקר המוח מחכה לכם בצוותי המחקר בבתי החולים ובמכונים למדעי החיים, שם תוכלו לנתח נתונים לצורך הבנת תהליכים מוחיים ומחלות נוירולוגיות שונות.
בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחומי המחקר השונים (מדעי המוח, סטטיסטיקה, הנדסת תוכנה ומדעי הנתונים) ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.