"מאתגר-ליזמות": בוגרי 8200 ואוניברסיטת חיפה בשיתוף פעולה ייחודי

שיתוף פעולה ייחודי מתבצע בימים אלו בין בוגרי יחידת 8200 והמרכז לחדשנות ויזמות באוניברסיטת חיפה. מטרת התוכנית המשותפת, בה משתתפים חוקרים צעירים ואנשי מקצוע מתחומי הרווחה, הבריאות וההיי-טק, היא למצוא פתרונות לאתגרי אקלים, בריאות ורווחה בחיפה, ולהכשיר דור חדש של יזמים חברתיים בהקשר של משבר האקלים.

הנושאים שנבחרו: טיפול בתרופות שפג תוקפן כדי למנוע את הגעתן למחזור המים, קידום בתי חולים ברי קיימא על מנת להפחית נזקים סביבתיים, שימור עצים בוגרים במרחב העירוני, פיתוח חוסן אקלימי מקומי לסייע לרשויות מקומיות להתמודד עם אירועי קיצון אקלימיים, קידום אורח חיים מקיים ותזונה בריאה בבתי ספר, והפחתה וטיפול בפסולת בשטחים ציבוריים וחופי הים.

שותפי התוכנית הם עמותת בוגרי 8200 המספקת מנטורים לתוכנית, קרן רוטשילד, קרן הון סיכון "טאקוין", "ביודיזיין ישראל", איגוד ערים מפרץ חיפה, וכמובן רשות החדשנות באוניברסיטת חיפה.

אוניברסיטת חיפה