לימודי תואר שני בלימודי אסיה עם התמחות במאה האסיאנית

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | 2-3 שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בלימודי אסיה עם ספח התמחות בלימודי המאה האסיאנית | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

אנחנו חיים במאה ה-21, שנקראת גם 'המאה האסיאנית'. מדוע? משום שבמאה הזו אנחנו רואים כיצד בנוסף ליפן שכבר הייתה מעצמה כלכלית בסוף המאה העשרים, סין, הודו, קוריאה ומדינות אסייתיות רבות נוספות עלו למודעות הגלובלית, וחשיבותן לכלכלה העולמית וליציבות הפוליטית העולמית הפכה למכרעת.

בעוד הרכבת כבר יצאה מהתחנה, העולם נשאר מאחור. אין מספיק מומחים שיודעים לקרוא את המפה, להבין אותה נכון ולתעל את הפוטנציאל האינסופי הגלום במדינות אסיה.

כאן לומדים להכיר את הדינמיקה הפוליטית, הכלכלית, התרבותית והחברתית של מדינות בולטות באסיה, ובעיקר כיצד הופכות המעצמות הללו למרכז חדש של כוח עולמי.

על רקע התרחבות ההשפעה של אסיה, הבוגרים שלנו יוצאים לעולם כשהם מצוידים בכלים חיוניים המסייעים להם לבנות קריירה משגשגת בארגונים כמו משרד החוץ, ארגוני תקשורת, מוסדות תרבות או גופים פיננסיים, המבקשים לחזק את הקשרים עם אסיה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א')

תואר ראשון בתחומי אסיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה וציון ממוצע של 76 ומעלה בלימודי מקבצים/חוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית) או תואר ראשון בחוגים אחרים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
∙ ראיון אישי עם נציגים של הוועדה החוגית לתואר שני ו/או ראשי התוכניות השונות להתאמת תוכנית הלימודים על סמך הרקע האקדמי והמקצועי של המועמדים ותחומי העניין שלהם.
∙ ציון של 80 ומעלה בעבודת סמינר אחת ומעלה שהוגשה במהלך התואר ראשון. כמו כן, יועץ המ"א רשאי לבקש לקרוא את אחת מעבודות הסמינר לתואר ראשון שהוגשו כתנאי לקבלה.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.
*ההחלטה האם לקבל את המועמדים לתוכנית המ"א כסטודנטים על-תנאי תתקבל על-ידי הוועדה החוגית לתואר שני.

לימודי השלמות:
מועמדים עם תואר ראשון ללא רקע בלימודי אסיה יידרשו בלימודי השלמה. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')

תואר ראשון בתחומי אסיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה וציון ממוצע של 76 ומעלה בלימודי מקבצים/חוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית) או תואר ב"א בחוגים אחרים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות: 28 ששס לימודים עיוניים ו-8 ששס עבודת תזה. בנוסף לכן 4-16 ששס לימודי שפה: לימודי שפה בהיקף 4 ששס יידרשו במצב בו סטודנטים למדו 6 רמות שפה בתואר הראשון. לימודי שפה בהיקף מרבי (16 ששס), יילמדו על-ידי סטודנטים ללא רקע בלימודי אסיה, שיידרשו ללמוד ארבעה קורסי שפה ברמת תואר ראשון. לשם הבהרה, קורס כזה שקול ל-4 ששס וקורס שפה ברמת מ"א שקול ל-2 ששס.

מסלול ב' עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בכל שנה יוצעו במסגרת התוכנית קורסים בהיקף כולל של 20 ששס שיעסקו בתחומי ידע שונים (לדוגמא: חברה, פוליטיקה, תרבות, כלכלה, סביבה וכו', וכן סדנה מתודולוגית) ובמדינות אסיאתיות שונות. הסטודנטים יידרשו להיבחן בבחינת גמר מסכמת או להגיש פרויקט גמר לפי בחירתם.

סטודנטים שיבחרו להיבחן בבחינת גמר, יבחנו בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים. סטודנטים שיבחרו לכתוב פרויקט גמר (כתחליף לבחינת גמר) יידרשו ללמוד קורסים בהיקף של 34 ששס ולהגיש פרויקט גמר (2 ששס).

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בלימודי אסיה
תוכנית המרחב האסיאני

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים מובילים ומשפיעים במשרד החוץ או במשרדי ממשלה אחרים, מסייעים בעיצוב מדיניות החוץ והיחסים הבינלאומיים. בעולם העסקי, תוכלו לשמש כיועצים אסטרטגיים לחברות המרחיבות פעילותן באזורים מתפתחים, מנתחים מגמות כלכליות ותרבותיות. במגזר האקדמי והמחקרי, תוכלו להשתלב כחוקרים בכירים במכוני מחקר, כמרצים באוניברסיטאות, או כמנהלי תוכניות לימוד בתחום. בוגרינו משמשים כמומחי תקשורת ותרבות בכלי תקשורת מובילים, וכמנהלי פרויקטים בארגונים בינלאומיים. חלקם מובילים יוזמות לשיתופי פעולה תרבותיים וחינוכיים, או משמשים כיועצים לארגונים המקדמים הבנה בין-תרבותית. עם הידע המעמיק והמיומנויות שרכשתם, תוכלו להוביל מחקרים פורצי דרך, לנתח מגמות גיאופוליטיות וכלכליות, ולתרום משמעותית להבנת האזור והשפעתו הגלובלית במאה ה-21.