לימודי תואר ראשון בלימודי אסיה עם התמחות בעסקים באסיה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בלימודי אסיה עם ספח התמחות בעסקים באסיה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 530 ומעלה (טווח המתנה – 500-529)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ ראיון חוגי

או: קבלה ישירה ללא פסיכומטרי על סמך ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)
∙ מועמדים ומועמדות מעל גיל 30 – תעודת בגרות/מכינת אוניברסיטת חיפה בממוצע 75 ומעלה
∙ מועמדים ומועמדות מעל גיל 42 – תעודת בגרות/מכינת אוניברסיטת חיפה ללא תנאי ממוצע
∙ ראיון חוגי

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
∙ מעבר בהצלחה 3-4 קורסים בציון ממוצע 75 ומעלה ומינימום 70 בכל קורס ומעלה במהלך סמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 75 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)
∙ בגרות באנגלית: ציון 80 ומעלה ברמת 4 יח"ל
∙ ראיון חוגי

או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה:
קבלה ישירה לתואר:
ממוצע ציונים של 90 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
∙ ראיון חוגי

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
ממוצע ציונים של 80-89 במכינת אוניברסיטת חיפה
∙ לקבלה לתוכנית "עסקים באסיה" יש לעבור ראיון
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 80 ומעלה
∙ ראיון חוגי

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

התוכנית מורכבת מחמישה נדבכים: מגוון קורסים על המדינות המרכזיות באסיה תוך אפשרות להתמחות באחת המדינות; קורסים בסיסיים מתחום הניהול; קורסי שפה אסייתית (על-פי בחירתכם); מגוון קורסים ייעודיים על השווקים האסייתיים המרכזיים ואפשרות להתנסות מעשית.

היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 94 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 20 נ.ז. בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מאשכול ״חדשנות ויזמות" (תוכלו לבחור קורסים מאשכולות אחרים שיימצאו מתאימים לתוכנית – באישור ראש התוכנית). ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות. סך הכל 120 נ.ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בלימודי אסיה
תוכנית אופקים ולימודי אסיה – למצטיינים ומצטיינות
מסלול כלכלה ולימודי אסיה
מסלול לימודי אסיה ומדעי המדינה
תוכנית משולבת עם משפטים – סטודנטיות וסטודנטיות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג ללימודי אסיה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נ.ז. בפקולטה למשפטים ו-30 נ.ז. לפחות בחוג ללימודי אסיה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג ללימודי אסיה.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בחברות ייצוא ויבוא: תוכלו לעסוק בסחר בינלאומי עם מדינות באסיה, איתור לקוחות וספקים, שיווק וקידום מכירות. כמו כן, יש את תחום הייעוץ אסטרטגי וליווי עסקי: תוכלו לסייע לחברות ישראליות להיכנס ולהתבסס בשווקים במדינות אסיה. אם אתם מעוניינים בלעבוד בחברות השקעות וגופים פיננסיים, תוכלו לעבוד בגיוס השקעות ממשקיעים באסיה. יש לכם אפילו את החופש להצליח בהייטק ותחומי הטכנולוגיה בשיווק ומכירת מוצרים ושירותים של חברות ישראליות באסיה. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.