תואר ראשון במתמטיקה עם התמחות בלימודי פיזיקה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.Sc במתמטיקה עם ספח התמחות בלימודי פיזיקה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

אתגר כפול ויצירתי – במסלול התמחות בלימודי פיזיקה

כיצד יישום חוקים פיזיקליים יכול להועיל להתמודדות עם התחממות הגלובלית? איך חישובים מתמטיים ותכנונים מבוססי פיזיקה יכולים לצמצם את בעיית הרעב בעולם? והאם אפשר לנצל את הבנת היסודות האטומיים כדי לשפר את חיי האדם (ולא לאיים עליהם)?

פיזיקה ומתמטיקה אינן רק תיאוריות מופשטות. הן משפיעות כמעט על כל אספקט בחיינו. תוכנית הלימודים הייחודית שלנו, המשלבת מתמטיקה טהורה עם פיזיקה תיאורטית, תצייד אתכם במיומנויות וביכולות הנחוצות כדי לבלוט בעולם המדעי והטכנולוגי המתקדם. זוהי הכשרה המשלבת עומק מתמטי עם הבנה פיזיקלית, שתכין אתכם לקריירה מרתקת במחקר או בתעשייה.

בתוכנית זו תרכשו הבנה עמוקה של תחומים מתקדמים במתמטיקה ובפיזיקה. תפתחו חשיבה אנליטית, יכולת פתרון בעיות מורכבות, וכישורי מידול מתמטי של תופעות פיזיקליות. כאן תלמדו לתרגם את עולם החומר לשפה המתמטית ולנסח מודלים המתארים ומנבאים תופעות טבע.

הלמידה מתקיימת בסביבה מאתגרת ומעשירה הכוללת הרצאות תיאורטיות, תרגולים, מעבדות, וסמינרים מתקדמים. דגש מיוחד ניתן לפיתוח חשיבה יצירתית ועצמאית, המהווה את הבסיס להצלחה במחקר ובתעשייה.

מה יש כאן בשבילך?

תוכנית הלימודים מעניקה ארגז כלים מקיף הכולל הבנה מעמיקה של יסודות המתמטיקה והפיזיקה התיאורטית. נלמדים תחומים מתקדמים כמו אנליזה, אלגברה, גיאומטריה, תורת ההסתברות, מכניקה קלאסית, תורת הקוונטים, ותורת היחסות. קורסי הדגל בתוכנית מבטיחים שהידע הנרכש יכלול תמונה מלאה, שלמה ואינטגרטיבית. חברי הסגל ילוו אתכם לאורך התואר ויעזרו לכם לשכלל את מיומנויות החשיבה הביקורתית, ולמצוא את הנתיב האישי שלכם בדרך להצלחה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 ל-729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+*
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 680 ל-699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 660 ל-679, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
*תינתן קדימות לחד-חוגי.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

קבלה לתוכנית זו תהיה בשנה ב' ללימודים, לאחר סיום של 80% מקורסי החובה בשנה א' בציון משוקלל של 75 ומעלה.

תנאי קבלה לחוג למתמטיקה: בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 620 ומעלה (טווח המתנה – 580-619)
בגרות מתמטיקה: ציון 80 ומעלה ברמת 4 יח"ל או ציון 70 ומעלה ברמת 5 יח"ל

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
∙ מעבר בהצלחה 3 קורסים בציון 55 ומעלה במהלך סמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי (על המועמדים לסיים לרמת בסיסי עד סוף סמסטר א')
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית (על המועמדים לקבל ציון 120 עד סוף סמסטר א')
בגרות מתמטיקה: ציון 90 ומעלה ברמת 4 יח"ל או ציון 75 ומעלה ברמת 5 יח"ל
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
סיום מכינת אוניברסיטת חיפה בהצלחה
∙ מעבר בהצלחה 3 קורסים בציון 55 ומעלה במהלך סמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים
∙ ציון 90 ומעלה בקורס מתמטיקה ברמת 4 יח"ל
∙ זכאות לבגרות
∙ המלצת רכזת מתמטיקה
∙ ראיון קבלה
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 82 ומעלה
∙ 2 קורסים מתמטיים (10 נ.ז.). ללא קורסים ניתן להתקבל דרך מסלול אופק.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

התוכנית היא תוכנית חד-חוגית הנועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים בתוכנית זו מבוסס על 91 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 25 נ.ז. בקורסים בתחום הפיזיקה.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״| ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית "(אפשר לקחת קורסים מאשכול זה רק עם אישור החוג). ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות. סך הכל 120 נ.ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון במתמטיקה – מסלולים חד ודו-חוגי

תואר ראשון עם תעודת הוראה במתמטיקה: תלמידי תואר ראשון הלומדים בשנה ג׳ בחוג למתמטיקה בשנת הלימודים תשפ"ד יוכלו, במקביל לתואר ראשון (שנה ג׳), ללמוד לתעודת הוראה במתמטיקה בבית הספר העל יסודי במסגרת החוג לחינוך מתמטי (כפוף להרשמה וקבלה לתוכנית) ולקבל פטור משכר לימוד על לימודי תעודת הוראה.
תואר ראשון במתמטיקה – מסלול ייחודי לעתודאים

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם במגוון תפקידים המשלבים מתמטיקה ופיזיקה. תוכלו להשתלב כמהנדסי פיתוח בתעשיית ההייטק, עובדים על אלגוריתמים מתקדמים ומודלים מתמטיים לפתרון בעיות פיזיקליות. בתעשיית החלל והתעופה, תוכלו לעבוד על חישובים מורכבים הקשורים למסלולי לוויינים וחלליות. במכוני מחקר ופיתוח, תוכלו להשתלב כחוקרים העוסקים בסימולציות ממוחשבות של תופעות פיזיקליות. בתחום האנרגיה, תוכלו לעבוד על פיתוח ואופטימיזציה של מערכות אנרגיה מתחדשת. בתעשיית הביטחון, תוכלו להיות מעורבים בפיתוח מערכות הגנה מתקדמות. במוסדות פיננסיים, תוכלו לעסוק בניתוח סיכונים ומודלים כלכליים מורכבים. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים כמו פיזיקה תיאורטית או אסטרופיזיקה ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.