גלאפגוס: משלחת אוניברסיטת חיפה חוקרת
ד"ר טל לוצאטו כנען וצוותה מבית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה השלימו לאחרונה מסע מחקר מרתק באיי גלפאגוס. במשך 8 ימים, החוקרים הישראלים שיתפו פעולה עם עמיתיהם המקומיים בחקר אצות פולשניות המאיימות על המערכת האקולוגית הייחודית של האיים.
הצוות, שכלל 10 צוללים, מישראל ומתחנת המחקר צ'ארלס דרווין והגן הלאומי- גלאפגוס, בחן 36 אתרים תת-ימיים בעומקים שונים. מטרת המחקר הייתה להבין את נתיבי הפלישה של האצות הזרות ולפתח שיטות ניטור יעילות יותר עבור השמורה הימית.
עומרי נהור, דוקטורנט מהמעבדה של ד"ר לוצאטו כנען, בשיתוף עם פרופ' אלוורו ישראל מהמכון לחקר ימים ואגמים בישראל, מוביל את המחקר בתמיכת מלגת AKD המעודדת שיתופי פעולה בין ישראל לגלאפגוס. הפרויקט משלב ידע מהים התיכון, המשמש כ"מעבדה" לשינויי אקלים, עם האתגרים הייחודיים של איי גלאפגוס.
המשלחת, שהתארחה על ספינת המחקר Cachalote Explorer, אספה נתונים רבים ודגימות שיסייעו בהבנת תהליכי הפלישה ובגיבוש המלצות למקבלי החלטות בנוגע להגנה על המגוון הביולוגי באיים.
שיתוף הפעולה הבינלאומי, עם ד"ר אינטי קית' מתחנת המחקר צ'ארלס דרווין, מדגיש את חשיבות המאמץ הגלובלי בשמירה על מערכות אקולוגיות ייחודיות.
בעוד שתוצאות המחקר עדיין בתהליך עיבוד, המשלחת מסמנת צעד משמעותי בהבנת האתגרים הסביבתיים באיי גלאפגוס ובפיתוח אסטרטגיות להגנה על אחד המקומות המיוחדים ביותר בעולם.