לימודי תואר ראשון במחשבת ישראל

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A במחשבת ישראל | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

לצלול לעומק התודעה היהודית – בחוג למחשבת ישראל

למה התלמוד הבבלי, הוא זה שנבחר למסורת המקובלת על היהודים לאורך הדורות? מה הפך את הרמב"ם לפילוסוף מפורסם, הרבה מעבר לגבולות היהדות? ואיך שאלת הגורל והבחירה החופשית, ממשיכה להעסיק אותנו כיום, אלפי שנים לאחר שהוזכרה לראשונה בתנ"ך?

החוג למחשבת ישראל הינו חוג מרתק שיכול להיות בחירה מצוינת לדו-חוגי. החוג משלב בין המסלול להיסטוריה של עם ישראל לבין המסלול למחשבת ישראל, ומציע תוכניות גמישות, מגוונות ומעודכנות, המתמקדות בהיסטוריה ובמחשבה היהודית מאז תקופת המקרא ועד ימינו.

מה יש כאן בשבילך?

כאן לומדים על תקופת המשנה, ספרות חז"ל, הפילוסופיה והקבלה, החסידות והציונות המודרנית; עוברים קדימה ואחורה מתקופות קדומות לימינו אנו, מתוך תחושת אחריות ושליחות, להעביר את הלפיד הלאה, לדורות הבאים.

תוכנית הלימודים סוקרת את יסודות התרבות וההיסטוריה של עם ישראל, של העמים המקיפים את העם היושב בציון לאורך התקופות, תולדות ישראל בתקופת הגלות וההשפעה על היצירה והפילוסופיה היהודית ותולדות היהודים בזמנו אנו.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

הידעת? הסטודנטים בחוג לתולדות ישראל ומקרא זוכים במלגות נוספות:
ישנה את המלגה ללומדים בתוכנית ולר. המלגה היא מלגת שכר לימוד מלאה (המובטחת לשנה הראשונה – אך ייתכן שתינתן גם בשנתיים הנוספות). וישנה את מלגת הקיום בשווי 4,000₪ בשנה שנכנסת ישירות לחשבון הבנק! המלגה תוענק בשתי פעימות – הראשונה באמצע/ סוף סמסטר א' והשנייה בסמסטר ב' – בהתאם לתקינות האקדמית.

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 625 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 600 לבין 644, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 500 ומעלה (טווח המתנה – 450-499)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ לנרשמים לתוכניות "ולר" ו"בארי": ראיון קבלה עם ראשי התוכניות

או: קבלה ישירה ללא פסיכומטרי על סמך ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)
∙ מועמדים ומועמדות מעל גיל 30 – תעודת בגרות/מכינת אוניברסיטת חיפה בממוצע 75 ומעלה
∙ מועמדים ומועמדות מעל גיל 42 – תעודת בגרות/מכינת אוניברסיטת חיפה ללא תנאי ממוצע
∙ לנרשמים לתוכניות "ולר" ו"בארי": ראיון קבלה עם ראשי התוכניות

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
∙ מעבר בהצלחה 2 קורסים בציון 75 ומעלה במהלך הסמסטר הראשון ללימודים
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה
*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה:
ממוצע ציונים של 75 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
∙ לנרשמים לתוכניות "ולר" ו"בארי": ראיון קבלה עם ראשי התוכניות

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה
∙ לנרשמים לתוכניות "ולר" ו"בארי": ראיון קבלה עם ראשי התוכניות

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול חד-חוגי: המסלול החד-חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 72 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 42 נ″ז בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים והסייבר״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות. סך הכל 120 נ″ז.

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נ″ז (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות וקורסי מקבצים של החוג ללימודים רב-תחומיים בהיקף של 8 נ″ז). סך הכל 120 נ″ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בהיסטוריה כללית
תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל
תואר ראשון בלימודי ישראל
תואר ראשון במקרא

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בבתי ספר ומוסדות חינוכיים: תוכלו להפוך למורים ומחנכים מוערכים (עם לימודי תעודת הוראה), מנחילים את עושר המורשת הרוחנית היהודית לדורות הבאים ומלמדים אותם להתבונן במסורת מזוויות ייחודיות. במגזר התרבות והתקשורת, הבנתכם העמוקה של המחשבה היהודית תפתח לכם דלתות כעורכים, כתבים ומגישים בכלי התקשורת היהודיים והכלליים, מקשרי תרבות בין מורשות ועולמות תרבותיים.

בקהילות היהודיות ברחבי העולם, תוכלו למצוא את עצמכם כמנהיגים רוחניים צעירים, רבנים, מדריכים ומרצים המלווים את הקהילות בשאלות זהותיות ורוחניות. ובכלל, עם הידע הרחב והגישה הביקורתית שתרכשו במחשבת ישראל, תצאו לעולם עם ארגז כלים ייחודי להתבוננות עמוקה במקורות העשירים של המסורת היהודית ויכולת ליצור קשרים חדשניים בינה לבין השאלות המרתקות של זהותנו ותרבותנו בעידן המודרני. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.