לימודי תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול קיימות עירונית

משך הלימודים: שנה קלנדרית במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול קיימות עירונית | התוכנית לא נפתחת להרשמה לשנה"ל תשפ"ה | אתר החוג

תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול קיימות עירונית בבית הספר למדעי הסביבה מעניק הכשרה מקצועית ייחודית ומעמיקה בתחום הקריטי של ניהול קיימות במרחבים עירוניים.

התוכנית מכינה אתכם להתמודד עם האתגרים הסביבתיים הנובעים מהתפשטות האורבניזציה ושינויי האקלים הקיצוניים, תוך שימוש בשיטות ניהול מתקדמות לבניית חוסן עירוני.

הקורסים שתלמדו מקנים ידע תיאורטי ויישומי שמגשר על הפער בין עקרונות אקדמיים ועדכניים לבין יישומם בשטח. הסטודנטים לומדים כיצד לפתח פתרונות יצירתיים ומעוררי השראה להתמודדות עם בעיות סביבתיות בעיר, ליישם אסטרטגיות לשיפור קיימות ולתכנן פרויקטים עירוניים ברי קיימא.

התוכנית כוללת גם הכשרה בהובלת מדיניות קיימות, ניהול פרויקטים עירוניים, והתמודדות עם אתגרים ייחודיים במציאות אורבנית צפופה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א')

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 87 ומעלה, ובציון של 76 ומעלה בכל אחד מהחוגים.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שאינם עם רקע מתאים עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה בלימודי השלמות. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה, ובציון של 76 ומעלה בכל אחד מהחוגים.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בבינה סביבתית
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול מדיניות אנרגיה

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בפתרון אתגרים סביבתיים במערכות אורבניות, תוך השפעה משמעותית על עתיד הקיימות העירונית. תמצאו את עצמם בתפקידים בכירים במגוון רחב של תחומים, כגון ניהול פרויקטים בתחום קיימות עירונית, ייעוץ סביבתי לממשלות ולעיריות, וניהול תוכניות פיתוח עירוניות.

בין אפשרויות הקריירה המובילות בתחום תוכלו למצוא תפקידים כמו פיתוח ותכנון סביבתי בתאגידים פרטיים ובמוסדות ציבוריים. כמו כן, תוכלו להיות מובילי יוזמות עירוניות לשיפור איכות הסביבה, מומחיות בתחום ההתמודדות עם שינויי אקלים, ואנליזה בתחום השפעות סביבתיות של מדיניות עירונית. תפקידים נוספים כוללים ניהול פרויקטים ירוקים במגזר העסקי, והובלת צוותים בתחום תכנון עירוני והאסטרטגיה הסביבתית. התוכנית מציעה כלים והכשרה מעשית שיאפשרו לכם להוביל ולהשפיע על עתיד ערים ברות קיימא בצורה משמעותית.