לימודי תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול מדיניות אנרגיה

משך הלימודים: שנה קלנדרית במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול מדיניות אנרגיה | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

תוכנית ההתמחות בניהול מדיניות אנרגיה נועדה להרחיב ולהעמיק את הידע המקצועי של אנשי מקצוע בתחום האנרגיה בארץ ובעולם, תוך שילוב ייחודי של קורסים בתחומי מדעי החברה, ניהול ואנרגיה. התוכנית מתמקדת בהיבטים קריטיים של תחום האנרגיה, עם דגש על יישום פתרונות יעילים ומתקדמים בשדה האנרגיה.

במהלך הלימודים הסטודנטים והסטודנטיות חוקרים את התחומים של יעילות אנרגטית, פיתוח וקידום אנרגיות מתחדשות, והיבטים כלכליים ורגולטוריים הקשורים לפיתוח מקורות אנרגיה.

הלימודים בתוכנית מספקים הבנה מעמיקה של כלכלת האנרגיה והסביבה, וראייה מרחבית על התמונה הכוללת של הגורמים הסביבתיים, הכלכליים והרגולטוריים המשפיעים על תחום האנרגיה. חלק חשוב מהלימודים עוסק בהכנה לתפקידי ניהול בכירים וקביעת מדיניות בתחום האנרגיה, כאשר הסטודנטים לומדים כיצד להוביל ולנהל פרויקטים בתחום האנרגיה, לפתח אסטרטגיות ייעול, ולבצע מחקרים שיכולים להשפיע על מדיניות ורגולציה בתחום.

התוכנית מדגישה גם את ההיבטים של קביעת מדיניות אנרגטית והשפעתה על הכלכלה והסביבה, ומכינה את הסטודנטים ליישום פתרונות חדשניים ולהובלת יוזמות בתחום האנרגיה ברמות הגבוהות ביותר.

ללמוד בראש שקט! מלגות ייחודיות באוניברסיטת חיפה 

 אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה: 

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים 
מלגת ג'ויס לנשים גם היא בסך 2,000$ לשנה 

 אוניברסיטת חיפה מציעה מגוון מלגות המפורטות כאן >> 

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א')

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 87 ומעלה, ובציון של 76 ומעלה בכל אחד מהחוגים.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שאינם עם רקע מתאים עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה בלימודי השלמות. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

 לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה, ובציון של 76 ומעלה בכל אחד מהחוגים.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומומעמדות עם תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שאינם עם רקע מתאים עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה בלימודי השלמות. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

 מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

 *מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.

התוכנית מרוכזת ליום לימודים אחד בשבוע (יום חמישי).

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בבינה סביבתית 
תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה עם התמחות בניהול קיימות עירונית

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בכירים ומגוונים בתחום ניהול מדיניות אנרגיה. תמצאו את עצמכם בתפקידים כמו ניהול פרויקטים בתחום, ייעוץ לממשלות ולגופים ציבוריים בנושאי מדיניות אנרגיה ויעילות אנרגטית, ומומחיות בפיתוח ויישום פתרונות אנרגיה מתחדשת. תוכלו להשתלב גם בתפקידי ניהול בחברות אנרגיה גדולות, גופים רגולטוריים וארגונים לא ממשלתיים, ולפעול בתחום ניהול השימוש האנרגטי והפיתוח של טכנולוגיות חדשות.

בנוסף, תואר זה יפתח בפניכם אפשרויות לעבוד בתחום קביעת מדיניות אנרגטית ברמות הגבוהות ביותר, כולל עבודה עם ממשלות וארגונים בינלאומיים לצורך פיתוח אסטרטגיות ותוכניות ארוכות טווח בתחום האנרגיה. תוכלו לקחת חלק בתפקידים במוסדות רגולציה העוסקים בפיקוח על יישום תקנות אנרגיה, לייעץ לגבי השפעות כלכליות וסביבתיות, ולנהל מחקרים בתחום זה. כמו כן, תוכלו להשתלב בתפקידי ניהול במגוון פרויקטים לשיפור היעילות האנרגטית, תכנון והטמעה של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים, ולעבוד בחברות שמפתחות טכנולוגיות ירוקות ובתחום החדשנות האנרגטית.