לימודי תואר שני במשפטים ללא משפטנים

משך הלימודים: שנה וחצי במסלול ללא תזה בלבד – ארבעה סמסטרים רצופים | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A במשפטים ללא משפטנים* | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר הפקולטה

התוכנית מיועדת לבוגרי ולבוגרות תואר ראשון מכל התחומים ונועדה להעמיק הבנה של המערכות המשפטיות, הפוליטיות והחברתיות ולרכוש כלים להתמודדות עם סוגיות משפטיות בחיי היומיום ובקריירה. תוכנית זו מתאימה במיוחד לאנשי ונשות מקצוע המעוניינים להרחיב את אופקיהם ולשפר את יכולותיהם בתחומם, תוך הרחבת הידע שנרכש בתואר הראשון וקישורו לעולם המשפט הרחב. התוכנית הייחודית שלנו מותאמת במיוחד לאנשים עובדים. היא משלבת למידה מקוונת ופרונטלית, המאפשרת השלמת תואר ב-4 סמסטרים בלבד.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסים בתחומי המשפט השונים, כגון משפט חוקתי ומנהלי, משפט פלילי, דיני עבודה, דיני נזיקין, דיני משפחה, דיני חוזים, משפט וטכנולוגיה ומשפט וחברה. בנוסף, התוכנית מציעה קורסים ייחודיים כמו: "סוגיות משפטיות על סדר היום הציבורי בישראל", "משפט, עסקים וכסף", "נשים וגברים במשפט", "גישור, בוררות וניהול משא ומתן", "רשלנות רפואית" ועוד.

בתוכנית משולבות הרצאות אורח של בכירים ובכירות במערכת המשפט הישראלית, המתמקדות בסוגיות משפטיות אקטואליות. הרצאות אלו מספקות הזדמנות ייחודית להיחשף לנקודות מבט מעשיות ועדכניות בעולם המשפט.

*התואר אינו מאפשר עיסוק בעריכת דין.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

למלגות המיוחדות ללומדים בפקולטה למשפטים >>

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב') בלבד

תואר ראשון או שני, שאינו מתחום המשפטים, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון
∙ קורות חיים
∙ מענה מלא על טופס הרשמה
∙ מכתב המלצה (עדיפות ממקור אקדמי. במידה ואין – ממעסיק)

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, בלימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות הפקולטה.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

*הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים בתוכנית זו הוא 56 שעות שבועיות סמסטריאליות והגשת מטלת סיום. יש להשתתף בכל הקורסים הייחודיים לתוכנית ולבחור 2 סמינריונים מתוך המוצעים במסגרת התוכנית. במהלך הלימודים יתקיימו קורסים המשלבים הוראה פרונטלית עם שיעורים מתוקשבים.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני במשפטים
תואר שני בינלאומי במשפטים
תואר ראשון במשפטים

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים המשלבים ידע משפטי שרכשתם בתואר עם תחום עיסוקיכם. ראשית, לאלה שישתלבו בייעוץ בארגונים תרבותיים, תעסקו בניתוח סוגיות אתיות ומשפטיות. שנית, תוכלו לפנות לעסוק במחקר או בייעוץ בגופים ציבוריים ולשלב הבנה משפטית עם ניתוח מדיניות חברתית. כמו כן, ניהול בכיר במוסדות בריאות יזמן התמודדות עם סוגיות אתיות ורגולטוריות.

לאלה בתפקידי ייעוץ אסטרטגי בחברות, תעסקו באספקת תובנות משפטיות לתהליכי קבלת החלטות עסקיות. ניהול משאבי אנוש בכיר יכלול יישום ידע משפטי בנושאי העסקה ויחסי עבודה. תוכלו לעסוק בהובלת מדיניות חינוכית ברמה הארצית או המקומית וההבנה המשפטית שתרכשו תיושם בסוגיות חינוכיות. בוגרינו משתלבים גם בארגונים  בינלאומיים, חברות ייעוץ ומכוני מחקר, שם הם עוסקים ביישום הידע המשפטי הרחב שרכשו בהקשרים מגוונים ורב-תחומיים.