לימודי תואר שני באוטיזם ולקויות התפתחותיות
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
המחלקה לחינוך מיוחד מציעה תוכנית המכשירה לעבודה וחקר עם אוכלוסיות בספקטרום האוטיסטי ובעלי לקויות התפתחותיות. מטרת התוכנית היא לפתח הבנה מעמיקה של אוכלוסיות אלו ולקדם את שילובן בחברה.
הלימודים מקיפים ומתעמקים בהיבטים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים, תוך חשיפה לגישות חינוכיות וטיפוליות מתקדמות. בחוג לחינוך מיוחד אנו מתמקדים בשילוב בין תיאוריה לפרקטיקה באמצעות התנסות מעשית במסגרות מגוונות לאורך טווח החיים.
תוכנית הלימודים משלבת קורסים מתקדמים בתחום הספקטרום האוטיסטי והלקויות ההתפתחותיות, לצד פרקטיקום מעשי של 100 שעות שנתיות, תוך דגש על פיתוח מיומנויות הערכה והתערבות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בחינוך מיוחד, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, מדעי החיים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ טופס פרטים אישיים
∙ טופס קורות חיים
∙ 2 המלצות: אדקמאית ומקצועית
דרישות נוספות:
∙ ראיון אישי
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
למידע יש לפנות למזכירות המחלקה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 44 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בחינוך מיוחד
תואר שני בהפרעות רגשיות ובעיות התנהגות
תואר שני בחינוך מיוחד עם התמחות במחשבים
תואר ראשון בחינוך מיוחד
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים במסגרות לחינוך מיוחד: תובילו תוכניות התערבות, תפתחו שיטות טיפול ותנהלו צוותים חינוכיים-טיפוליים. במרכזים טיפוליים ומכונים להתפתחות הילד תוכלו לעסוק באבחון והערכה, בהדרכת הורים ובפיתוח תוכניות התערבות מותאמות. במוסדות מחקר ומוסדות אקדמיים להשכלה גבוהה תשתלבו במחקר וחקר בתחום האוטיזם והלקויות ההתפתחותיות, תפתחו תוכניות הכשרה ותובילו פרויקטים חדשניים. בארגונים חברתיים ועמותות תוכלו לנהל תוכניות קהילתיות, לקדם מדיניות שילוב ולפתח מענים חדשניים לקידום שילוב בקהילה.