לימודי תואר שני בביולוגיה של האדם

משך הלימודים: שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.Sc בביולוגיה של האדם | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

מטרת הלימודים בחוג הינה להכשיר למחקר מדעי סטודנטים המעוניינים לחקור מנגנונים של מחלות, לקויות תפקוד, והתנהגות תקינה ולא תקינה באדם בהיבטים וכלים ביולוגיים, גנטיים, אקולוגיים והתפתחותיים. במסלול הלימודים מושם דגש על מחקר מנגנוני מחלות ספציפיות ותהליכי מחלה והחלמה אך גם על הבסיס הביולוגי לתפקוד תקין ולקויות ייחודיות. החוג מאפשר לסטודנטים להכשיר עצמם גם לחקר נושאים הנמצאים במוקד של דיסציפלינות לא ביולוגיות (כגון התנהגות חברתית, למידה, רכישת שפה) בהיבטים וכלים ביולוגיים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

מלגות הניתנות על ידי הפקולטה למדעי הטבע בשנתיים הראשונות של התואר (בלבד):
• סבסוד שכר הלימוד בשיעור של 75%
• מלגת מחיה של מינימום 3,000 ₪ לחודש

• תואר ראשון (.B.Sc) בביולוגיה, מקצועות הרפואה ומקצועות הבריאות וביוטכנולוגיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, בציון סופי 80 ומעלה.
  • עמידה בראיון קבלה חוגי.
  • מציאת מנחה לתזה מבין רשימת המנחים בתוכנית.
  • סטודנטים שאינם בוגרי לימודי תואר ראשון (B.Sc.) במקצועות הנ"ל יכולים להתקבל ללימודי השלמה על פי החלטת ועדת קבלה חוגית לתואר שני. תוכנית ההשלמות תקבע בהתאם לרקע האקדמי של כל מועמד. ככלל לימודי ההשלמה לא יתארכו מעבר לשנת לימודים אקדמית אחת.

בסיום הלימודים, ניתן למצוא תעסוקה במחקר ופיתוח, בייעוץ מדעי בתחום הפארמה והביו-טק במגוון חברות ביוטכנולוגיות, במרכזים רפואיים, בתי חולים ובמכוני מחקר ממשלתיים. בנוסף, ניתן להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב במשרות בתחום החינוך והאקדמיה.