לימודי תואר שני בטיפול באמצעות אומנויות

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בטיפול באמצעות אומנויות | סטטוס הרשמה: ההרשמה נסגרה | אתר בית הספר

מאז ומתמיד רתמו בני האדם את כוחות היצירה וההבעה, כדי להביע את עולמם הפנימי.

בית הספר לטיפול באמצעות אומנויות הוא המקום בו יצירתיות פוגשת בטיפול, עם התמקדות במגוון רחב של הפרעות נפשיות, התנהגותיות והתפתחותיות. בית הספר פועל במסגרת הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, ומציע מגוון תוכניות לימוד הכוללות אמנות חזותית, דרמה תרפיה, פסיכודרמה, מוזיקה ותנועה וריקוד.

בלב העשייה שלנו עומדת מטרת העל: באמצעות כלי ביטוי יצירתיים, אנחנו מטפחים חוסן נפשי ומשפרים את כישורי ההתמודדות וההסתגלות ברמה האישית והחברתית. אנחנו שואפים ליצירת איכות חיים גבוהה ותפקוד אופטימלי. תוכנית הלימודים כוללת לימודים תיאורטיים, התנסות מעשית ומחקר ייעודי המבקש לקדם את מקצועות הטיפול באמצעות אומנויות.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.

החל משנת הלימודים תשפ”ו  המועמדים לתואר שני יעלו את כל המסמכים הנדרשים בגיליון דיגיטלי למועמד. לא יתקבלו מסמכים שיישלחו למזכירות. לאחר ההרשמה, כל מועמד יוכל להיכנס לגיליון הדיגיטלי באמצעות הסיסמא שיש למועמד עם הרשמתו. הקישור יופיע באתר בית הספר לטיפול באמצעות אמנויות תחת לשונית “מועמדים”.

תהליך הקבלה:

הצגת מסמכים לתכניות הלימודים

  • זכאות לתואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו”ל המוכר ע”י המועצה להשכלה גבוהה, בציון סופי משוקלל של 85 לפחות. יש להגיש תעודה וגיליון ציונים מקוריים. (מועמד שיסיים את לימודיו בשנה”ל הנוכחית יצרף גיליון ציונים מקורי וכן אישור לגבי יתרת חובותיו לתואר ראשון. אין אפשרות להתחיל את לימודי התואר השני ללא סיום חובות שמיעה בתואר הראשון).
  • קורות חיים
  • הצהרת כוונות אישית
  • המלצה  מגורם אקדמי- (תישלח ע”י הממליץ. לא תתקבל המלצה שתועבר ע”י המועמד עצמו. מפאת החיסיון ההמלצות לא תועברנה לידי המועמד).
  • טבלת שעות מתחום האמנות הרלוונטי מלווה במסמכים רלוונטיים.
  • הערה: מועמדים לתכנית אמנות חזותית- יידרשו להציג גם  תיק עבודות דיגיטלי (PDF הכולל  5 עמודי 4A – יצירה בכל עמוד)
  • עמידה בדרישות לימודי הקדם – ראה  פירוט במדריך לנרשם באתר ביה”ס- https://drive.google.com/file/d/1oDwZYD4mk10y235V0KUMv4eal-utUd2q/view

ראיון קבוצתי

לאחר בדיקת תיקי המועמדים תתקבל החלטה להמשך תהליך והמועמדים המתאימים יוזמנו לראיון קבלה קבוצתי.

במידת הצורך ושיקול וועדת הקבלה יתקיים ראיון אישי.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בנוסף, הסטודנטים והסטודנטיות ייעברו הכשרה מעשית.

מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בנוסף, הסטודנטים והסטודנטיות ייעברו הכשרה מעשית.

כל סטודנט או סטודנטית יוכלו לבחור בתוכנית לימודים מהתחומים הבאים:
אמנות חזותית – תוכנית הלימודים מתמקדת בפיתוח מיומנויות טיפוליות ושימוש באמנות חזותית ככלי יצירתי המאפשר ביטוי רגשי וחקירת עולמם הפנימי של המטופלים.
דרמה תרפיה – תוכנית זו מכשירה את הסטודנטים לשלב טכניקות של תיאטרון ודרמה בתהליכי טיפול רגשיים, תוך דגש על ביטוי עצמי ועיבוד חוויות דרך משחק ותפקידים.
פסיכודרמה – הלימודים בפסיכודרמה מתמקדים בשימוש במשחקי תפקידים ודינמיקות קבוצתיות ככלי טיפולי המאפשר למטופלים לעבד קונפליקטים ולחקור את מערכת היחסים שלהם עם עצמם והסובבים אותם.
תנועה ומחול – תוכנית הלימודים בתנועה ומחול מטפלת בתהליכים רגשיים וגופניים דרך הבעה בתנועה, במטרה לחזק את הקשר בין הגוף והנפש ולתמוך בריפוי ושיקום.
מוסיקה – בתוכנית זו נלמד כיצד לשלב מוסיקה ככלי טיפולי המאפשר למטופלים להביע את רגשותיהם, להתמודד עם אתגרים רגשיים וליצור קשרים חדשים דרך הצלילים.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תוכנית מבח”ר: תואר שני בטיפול באומנויות – בפסיכודרמה (נשים/גברים)/אומנות חזותית מסלול ב’ עם מבחן גמר

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים משמעותיים ומגוונים בתחום הטיפול באמצעות אומנויות. התואר השני יכין אתכם לתפקידי טיפול והדרכה בעזרת אמנות במוסדות רפואיים, מרכזי שיקום, מסגרות חינוך, וקליניקות פרטיות. תוכלו להשתלב בתפקידי טיפול כמו טיפול באמצעות יצירה, תנועה או טיפול במוזיקה, תוך עבודה עם אוכלוסיות שונות כולל ילדים, מבוגרים וקשישים, וכן עם קבוצות עם צרכים מיוחדים או אתגרים נפשיים.

התואר השני גם יפתח בפניכם אפשרויות לקריירה במחקר ופיתוח בתחום הטיפול באמצעות אומנויות. תוכלו להשתלב בפרויקטים מחקריים, לפתח ולהעריך תוכניות טיפול חדשות, ולכתוב מאמרים מדעיים שיתרמו לידע ולפרקטיקה בתחום. בנוסף, התואר מספק את הידע והכישורים בהנחייה והדרכה, לכן תוכלו גם לשקול השתלבות בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה, ללמד קורסים בתחום הטיפול באמצעות אומנויות ולתרום להשכלה והכשרה של הדור הבא של מטפלים ומטפלות.