לימודי תואר ראשון בפכ"מ - תואר ראשון משולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר התוכנית

לעצב את פני החברה – בתואר ראשון משולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה

עד כמה מוסר משפיע על קבלת החלטות מדיניות? איך מחליטים לאיזו אוכלוסייה 'דחוף' יותר להקצות משאבים כלכליים? ולמה עניינים כמו צדק וזכויות הפרט, יכולים להפיל ממשלות?

חשבתם שראשי ממשלה לומדים רק מדעי המדינה? תחשבו שוב. מפקיסטן דרך בריטניה ויוון עד לאוסטרליה כיהנו ראשי ממשלה שלמדו בתוכניות פכ"מ. גלו איך שילוב פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה מוביל להנהגה גלובלית.

התוכנית מזמינה אותך לצאת למסע אקדמי מרתק דרכו מעוצב החזון החברתי, באמצעות כלים רבי עצמה ורבי השפעה על הכלכלה, המדיניות ציבורית והפוליטיקה.

התוכנית אידיאלית לאלו הרואים את עצמם כמקבלי החלטות בשירות הציבורי-ממשלתי, במגזר העסקי ובארגונים בינלאומיים, ומכשירה את הסטודנטים במיומנויות הדרושות כדי לנווט בסביבה אסטרטגית גלובלית מורכבת.

התוכנית מטפחת חוש כלכלי, הבנה עמוקה של הצרכים החברתיים, בדגש על צדק חברתי, סולידריות ואוטונומיה אישית, לצד היכרות עמוקה עם עולם השירות הציבורי.

תוכניות פכ"מ מוכרות מזה שנים כמובילות דור חדש של מנהיגים, ומעצבות מחדש את הפרופיל האישי והמקצועי של העובדים במגזר הציבורי והפרטי בארץ, ואנחנו שמחים לאפשר לתלמידי אוניברסיטת חיפה להצטרף למגמה חשובה זו.

מלגת תוכנית פכ"מ – מלגות למצטיינים הניתנות בסוף שנת הלימודים בהתאם להישגים האקדמיים הגבוהים ביותר.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 680 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 660 לבין 679, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 640 ומעלה (טווח המתנה – 620-639)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• בגרות במתמטיקה ברמת 4 יח"ל בציון 80 או ברמת 5 יח"ל בציון 70

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 110 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)

• בגרות במתמטיקה ברמת 4 יח"ל בציון 80 או ברמת 5 יח"ל בציון 70

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
*במסלול זה הסטודנטים יידרשו ללמוד בסמסטר הראשון ללימודיהם 5 קורסים, ולעבור אותם בציון ממוצע של 70 ומעלה. קורסי קדם הינם קורסי מבוא הנלמדים טרם הקבלה של המועמדים לתואר. הקורסים הינם חלק מתוכנית הלימודים ויוכרו לתואר למי שיסיים אותם בהצלחה.

על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 90 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)

על בסיס ציון סכם נמוך:
ציון סכם: 570-639

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 93 גולמי (ללא בונוסים) ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

• בגרות במתמטיקה ברמת 4 יח"ל בציון 80 או ברמת 5 יח"ל בציון

קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
ממוצע ציונים של 85-62 גולמי (ללא בונוסים) במכינת אוניברסיטת חיפה

• בגרות במתמטיקה ברמת 4 יח"ל בציון 80 או ברמת 5 יח"ל בציון
  • מעבר 5 קורסים בסמסטר א' בציון של 70 ומעלה

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

תוכנית פכ"מ נועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד רמה גבוהה של חשיבה ביקורתית על נושאים שונים הקשורים בשלושת הדיסציפלינות, בממשקים ביניהן, וכן בממשקים בינן לבין תחומים מהעולם הלא-אקדמי (בפרט, סוגיות חברתיות). היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 122-127 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת התוכנית. הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה בתחומי פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה, וכן ייחודיים לתוכנית פכ"מ המבצעים אינטגרציה של הידע.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתחומי מנהל עסקים; כלכלה ובנקאות; ייעוץ פיננסי; המנהל הציבורי ומדיניות ציבורית; מוסדות חברתיים כגון השלטון המקומי; כנסת ישראל ומשרדי הממשלה; חברות ותאגידים עירוניים; גופי ייעוץ אסטרטגי; גופי תקשורת פרטיים וממסדיים; בעמותות ובארגונים בתחום הבלתי פורמלי. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים בכל אחד מהתחומים בתוכנית: פילוסופיה, כלכלה או מדע המדינה. תארים מקדימים פותחים את הדלת להשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.