לימודי תואר ראשון תואר ראשון בתוכנית בריאות וחברה במערך אשכול

משך הלימודים: 7 סמסטרים רצופים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בלימודים רב-תחומיים עם מקבץ התמחות בבריאות וחברה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה  | אתר החוג

להבין את הקשר בין הבריאות שלי לבין החברה – במסלול ללימודי בריאות וחברה

האם המקום בו גדלנו, משפיע על איך שאנחנו תופסים את המושג 'בריאות'? למה חוקרי החברה יכולים להוביל מהלכים משמעותיים בקידום אורח חיים בריא? ועד כמה מצבי משבר, מגיפות או אסונות סביבתיים משפיעים על החוסן החברתי?

כבר ברור שלחברה יש השפעה ישירה על הבריאות, החל ממעמד סוציואקונומי, חינוך ותנאי מחייה בסיסיים, ועד לנורמות חברתיות ומערכות תמיכה בקהילה.

בקיצור, הדינמיקה החברתית, המקום בו גדלנו והדרך בה עשינו זאת, משפיעים על הדרך בה אנחנו חיים, זזים, פועלים.

כדי לייצר מדיניות בריאות טובה יותר ובעיקר לא מנותקת, צריך אנשי מקצוע שיודעים לנתח כיצד אפליה, אי שוויון בהכנסה ואפילו גישה (כלומר, חוסר גישה) לשירותי בריאות בסיסיים, משפיעים על אי שוויון בריאותי.

לימודי בריאות וחברה נמצאים בצומת ההחלטות של קובעי המדיניות. ובוגרי התוכנית המשולבת שלנו, נחשבים לאנשי מקצוע מבוקשים המלווים אותם. התוכנית מכילה קורסים בתחומים מדעיים הנדרשים בשוק העבודה, מה שמעניק לבוגרים יתרון משמעותי בתחום התעסוקה.

הלימודים עוסקים בהבנת הדינמיקה החברתית, מעורבות קהילתית, גיוון תרבותי וטכנולוגיה והשפעת כל אלה על הבריאות של הפרט והחברה. בנוסף, התוכנית כוללת קורסים הנלמדים בחוג לסיעוד, מה שמאפשר הסבה ללימודי סיעוד ורכישת הסמכה מקצועית בתחום, ופותח אפשרויות קריירה נוספות.

אנחנו מזמינים אותך למחקר של עולם הוליסטי, שמגשר בין תחומי עניין שונים ומפגיש בינהם כדי ליצור עולם טוב יותר. התוכנית מתפרשת על פני ימי לימוד נוחים המאפשרים לשלב בין עבודה ללימודים, מה שמקל על סטודנטים המעוניינים לשמור על מקור הכנסה במהלך הלימודים.

חשוב לציין כי התוכנית מכילה שימוש בכלים מתוקשבים עדכניים המנגישים את הלמידה לקהלי יעד מגוונים, ומאפשרים גמישות בלמידה ונגישות למידע עדכני. זוהי הזדמנות ייחודית להיות חלק מתוכנית המשלבת ידע תיאורטי עם כלים פרקטיים, ומכינה את בוגריה להתמודד עם אתגרי הבריאות והחברה של המאה ה-21.

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 500 ומעלה (טווח המתנה – 450-499)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• מועמדים עם ציון מתחת ל-120 ברמת סיווג עברית, יכולים להתקבל על מעמד על תנאי ולהגיע לציון 120 עד סוף שנה א'

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
מתחת לגיל 30 – בגרות בממוצע 80 ומעלה או תחליף בגרות (מכינה קדם אקדמאית). מתחת ל-80: יזומנו למבחן כניסה חוגי.
מעל גיל 30 – בגרות מלאה או תחליף בגרות (מכינה קדם אקדמאית)

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
תעודת סיום במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי

• מבחן כניסה (למועמדים מתחת לגיל 30)

או: קבלה דרך "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה

תוכנית הלימודים מעוגנת במקבץ בן 30 נ"ז בבריאות וחברה וב-3 מקבצים נוספים: ניהול המשאב האנושי, משפטים וסוציו-פסיכולוגיה. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 30 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת מקבץ בבריאות וחברה + 90 נ"ז בקורסים במסגרת 3 מקבצים נוספים: ניהול המשאב האנושי, משפטים וסוציו-פסיכולוגיה. סה"כ 120 נ"ז.

המסלול מתפרש לאורך שנתיים קלנדריות במשך 6 סמסטרים (חורף, אביב וקיץ) והלימודים מתרחשים בשלושה ימים: ימי שני ושלישי – 08:30-19:45 + ימי שישי 08:00-13:45.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תוכנית הגשמה מקצועית ואישית
התמחות אכיפת חוק ומשפט
תוכנית לימודי ערב
תוכנית ניהול מערכות ציבוריות יום
תוכנית ניהול מערכות ציבוריות ערב

*פתיחת התוכנית תלויה במספר הנרשמים.

הלימודים במערך אשכול מאפשרים לך גמישות ורכישת כלים שניתן להתאימם למגוון תחומים לפי העניין האישי שלכם. הלימודים מציעים לך בסיס רחב של כלים מקצועיים לקריירה מגוונת בתחומים וכשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בעמותות, מלכר"ים או ארגוני סיוע וקידום חברתיים, בתפקידי ניהול צוות, גיוס משאבים, תכנון וניהול פרויקטים חברתיים. תוכלו להשתלב במערכת הבריאות בקופות חולים או מרפאות או אפילו במשרדי ממשלה בנושאי ביראות וסל שירותי הבריאות. תוכלו אפילו לגשת לתחומי מחקר וייעוץ וללמוד תארים מתקדמים מדעי ההתנהגות או מדעי החברה והשתלבות במוסדות מחקר וייעוץ ארגוני או חברתי.