לימודי תואר ראשון בלשון עברית

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בלשון עברית | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 530 ומעלה (טווח המתנה – 500-529)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 101ומעלה בחלק פתוח, 110 ומעלה בחלק סגור, ציון משוקלל 125 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 80 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג עברית: ציון 101ומעלה בחלק פתוח, 110 ומעלה בחלק סגור, ציון משוקלל 125 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או ציון 85 ומעלה בקורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 76 ומעלה

מסלול חד-חוגי: המסלול החד-חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 80 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 34 נ.ז. בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים והסייבר״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות. סך הכל 120 נ.ז.

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נ.ז. (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 2-4 נקודות). סך הכל 120 נ.ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון דו-חוגי בשילוב עם החוג למדעי הקוגניציה
תוכנית משולבת עם החוג לחינוך המעניקה תעודת הוראה בהוראת עברית

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו עוסקים בעריכת לשון, בתרגום, כתיבה ועריכה, בייעוץ לשוני בתחנות רדיו וטלוויזיה, בעריכת תוכן בחברות פרסום ושיווק ובחברות הייטק, עובדים בהוצאות לאור וכו'. כמו כן, כמה מבוגרינו עובדים בחברות הייטק בנושאים הקשורים לשפה ולתרגום. רבים מבוגרינו פונים לתחומי ההוראה (עם לימודי תעודת הוראה): בבתי ספר, באולפנים (הוראת עברית כשפה זרה לעולים חדשים), הוראת עברית בקהילות יהודיות ברחבי העולם, הדרכת מורות חיילות העוסקות בהוראת העברית כשפה שנייה ועוד. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.