לימודי תואר ראשון במתמטיקה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.Sc במתמטיקה | סטטוס הרשמה: ההרשמה נסגרה | אתר החוג

ממשוואות ועד למידת מכונה – בחוג למתמטיקה

כיצד למידת מכונה ובינה מלאכותית משפיעות על מחקר מתמטי ופתרון בעיות? אילו פריצות דרך מתמטיות נעשו לאחרונה בתחום ההצפנה ואבטחת סייבר? והאם שילוב מתמטיקה בביולוגיה, רפואה או כלכלה, יוצר פתרונות משמעותיים בעולמנו?

למה ללמוד מתמטיקה? כי המתמטיקה היא תמהיל מנצח של מספרים ומשפטים ויצירה אלגנטית, שיכולה להתגלות רק כשמצליחים לפצח את ההוכחה.

אין ספק, מי שמבין את היופי והסדר של המתמטיקה, זוכה בגדול.

אז מ.ש.ל ובשבילך, מה שרצינו להוכיח, זה שתואר ראשון בחוג למתמטיקה ייקח אותך למסע מרתק בין עקרונות היסוד של אלגברה, מושגים מתמטיים מתקדמים ומודלים מתמטיים.

מה יש כאן בשבילך?

כאן תוכלו לשכלל את מיומנויות החשיבה האנליטית, לפתח כשרון לפתרון בעיות ופענוח מדעי של נוסחאות מורכבות.

בחוג תמצאו סביבה תומכת ומאתגרת, המעודדת חשיבה יצירתית ופיתוח כישורים אנליטיים ברמה הגבוהה ביותר. תשתתפו בסמינרים מרתקים, תעבדו על פרויקטים מאתגרים, ותוכלו אף להשתלב במחקרים פורצי דרך. הלימודים בחוג אינם רק על רכישת ידע – הם על פיתוח דרך חשיבה, על התמודדות עם אתגרים, ועל גילוי היופי והעוצמה שבעולם המתמטי.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים 🤝
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 700-729, המלגה היא בשיעור 50%.

מלגת 600+
אם הציון הוא 680-699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 660-679, המלגה היא בשיעור 35%.
כללי הזכאות למלגות >>

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 620 ומעלה (טווח המתנה – 580-619)

רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה (קבלה על תנאי בשנה א’ עד להשלמת ציון של 120) או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות מתמטיקה: ציון 80 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 70 ומעלה ברמת 5 יח”ל

  • או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
    ∙ מעבר בהצלחה 3 קורסים בציון 55 ומעלה במהלך הסמסטר הראשון ללימודים 

    על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
    תעודת בגרות מלאה 

    רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי (על המועמדים להגיע לרמת בסיסי עד סוף סמסטר א’)
    רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה (קבלה על תנאי בשנה א’ עד להשלמת ציון של 120) או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית (על המועמדים לקבל ציון 120 עד סוף סמסטר א’)
    ∙ בגרות מתמטיקה: ציון 90 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 75 ומעלה ברמת 5 יח”ל
  • ראיון קבלה
    *רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין
  • או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה:
    קבלה למסלול אופק דרך המכינה:
    סיום
    מכינת אוניברסיטת חיפה בהצלחה
    רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
    רמת סיווג עברית: ציון 90 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה (קבלה על תנאי בשנה א’ עד להשלמת ציון של 120) או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
  • בגרות במתמטיקה בציון של 90 ומעלה ברמת 4 יח”ל
    ∙ מעבר בהצלחה 3 קורסים בציון 55 ומעלה במהלך הסמסטר הראשון ללימודים 
    ∙ תעודת בגרות מלאה
    ∙ המלצת רכזת מתמטיקה
    ∙ ראיון קבלה
    *רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך “אפיקי מעבר” מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים
כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 82 ומעלה

∙ 2 קורסים מתמטיים (10 נ″ז). ללא קורסים אלו ניתן להתקבל דרך מסלול אופק.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול חד-חוגי במתמטיקה טהורה: המסלול החד-חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 116 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת “אשכולות העשרה“. תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״| ״חדשנות ויזמות” | “משאבי אנוש” | “קיימות וסביבה” | “תקשורת דיגיטלית מעשית “(אפשר לקחת קורסים מאשכול זה רק עם אישור החוג). ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה”כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות. סך הכל 120 נ″ז.

תוכנית חד-חוגית במתמטיקה עם לימודי מחשב: מסלול זה נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב במתמטיקה בשילוב קורסים מתחום לימודי המחשב. היקף הלימודים במסלול זה כולל 100 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 16 נ″ז בקורסים בקטגוריה של מדעי המחשב. סך הכל 120 נ″ז. (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות).

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נ″ז (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4-6 נקודות). סך הכל 120 נ″ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון במתמטיקה עם התמחות בלימודי פיזיקה
תואר ראשון במתמטיקה עם תעודת הוראה:
תלמידי תואר ראשון הלומדים בשנה ג׳ בחוג למתמטיקה בשנת הלימודים תשפ”ד יוכלו, במקביל לתואר ראשון (שנה ג׳), ללמוד לתעודת הוראה במתמטיקה בבית הספר העל יסודי במסגרת החוג לחינוך מתמטי (כפוף להרשמה וקבלה לתוכנית) ולקבל פטור משכר לימוד על לימודי תעודת הוראה.
תואר ראשון במתמטיקה – מסלול ייחודי לעתודאים
תואר שני במתמטיקה

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בחברות הייטק מובילות, שם תוכלו ליישם את הידע והכישורים שרכשתם בפיתוח טכנולוגיות חדשניות. כמו כן, בתחום החינוך, בעזרת תעודת הוראה, תוכלו להשפיע על הדור הבא של המדענים והמהנדסים. תוכלו לפנות לתעשיית מדעי הנתונים, שם תנתחו ותפרשו מידע מורכב ולהפיק תובנות משמעותיות. אם תרצו, תוכלו לעבוד במכוני מחקר, משרדי ממשלה, חברות ביטוח, בנקים וחברות אשראי, שם תיישמו את כישורי הניתוח והחשיבה המתמטית שלכם. רבים מהבוגרים והבוגרות שלנו עובדים בתחום פיתוח טכנולוגיות מתקדמות ברובוטיקה, שם לוקחים חלק בעיצוב העתיד הטכנולוגי. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.