לימודי תואר ראשון במדעי הנתונים
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
להבין את ההיגיון בנתונים ולצאת עם קריירה מבוקשת – בתוכנית למדעי הנתונים
איך בינה מלאכותית מוצאת תשובות לשאלות באינטרנט? איך מדעי הנתונים עוזרים לנו לקבל שירות רפואי טוב יותר? ולמה מדען נתונים הפך להיות המקצוע החם ביותר בשוק?
שיטפון הנתונים המגיעים מהמדיה החברתית והאינטרנט, מערכות הבריאות, הביטוח ומה לא, משפיע עלינו הרבה יותר מאשר אנחנו יודעים.
מהחלטות צרכניות ועד ללוחמת סייבר, מדעני נתונים הם הגיבורים החדשים. הם חמושים במקלדת ושולפים קודים כשצריך, ובעיקר עוזרים לנו לחזות מה הולך לקרות פה בקרוב. כל זה, משום שיש להם את היכולת לנתח את הנתונים הקיימים, להסיק מסקנות ולהביא את השינוי.
מה יש כאן בשבילך?
החוג למדעי הנתונים משלב בין 3 חוגים – מדעי המחשב, מערכות מידע סטטיסטיקה, ונלמדים בה עקרונות שונים: החל מניהול והפקת ידע מנתונים גדולים ועד לפיתוח אלגוריתמים חישוביים.
לימודים בתוכנית למדעי הנתונים פותחים פתח לעולם עצום של ידע, לצד ניסיון פרקטי והתנסות בשיטות וכלים חשובים. סגל החוגים עוסק לצד ההוראה גם במחקר, עם פיתוח מסביב לשעון של שיטות חדשניות בניהול והפקת ידע. התוכנית מקנה ידע תיאורטי לצד כלים יישומיים, ושמה דגש על הכשרה בנושאים של בינה מלאכותית, למידה ממוכנת, ויזואליזציה של נתונים וממשק אדם מחשב.
המרצים בתוכנית הינם חוקרים וחוקרות מובילים בתחומי ידע אלה, כך שנשמר קשר עם התעשיה. בעוד שהתוכנית מקנה תשתית תאורטית בתחומי המדעיים הרלוונטים, הלימודים עוסקים גם ביישומים ופתרון בעיות מעשיות תוך שימוש בשיטות וכלים עדכניים, כבר מהשנה הראשונה.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
הידעת? תוכנית מושל היא מלגה ייחודית ללומדים בשנה א’ בחוגים למדעי המחשב, מערכות מידע ומדעי הנתונים.
נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים 🤝
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 700-729, המלגה היא בשיעור 50%.
כללי הזכאות למלגות >>
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
קבלה למסלול מערכות מידע על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 705 ומעלה (טווח המתנה – 680-704)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 90 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 80 ומעלה ברמת 5 יח”ל
∙ ציון פסיכומטרי גולמי: 675 ומעלה
∙ ציון רכיב כמותי בפסיכומטרי: 130 ומעלה
קבלה למסלול מדעי המחשב על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 705 ומעלה (טווח המתנה – 680-704)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 125 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 90 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 80 ומעלה ברמת 5 יח”ל
∙ ציון פסיכומטרי גולמי: 675 ומעלה
∙ ציון רכיב כמותי בפסיכומטרי: 130 ומעלה
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
התוכנית היא תוכנית חד-חוגית הנועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר המשלב לימודי ליבה במדעי המחשב, מערכות מידע וסטטיסטיקה, ומאפשר להתמחות בקורסים מתקדמים מגוונים במדעי הנתונים. היקף הלימודים בתוכנית זו הוא 126 נ″ז בשני המסלולים ועיקר תוכנית הלימודים משותפת.
∙ מסלול מדעי המחשב –במסלול זה לומדים, בנוסף לתוכנית המשותפת, מערכות הפעלה ומודלים חישוביים וכן קורסי בחירה כגון למידה עמוקה, עיבוד תמונה, רובוטיקה, בלשנות חישובית, אבטחת רשתות מחשבים וחישוב בטוח.
∙ מסלול מערכות מידע – במסלול זה לומדים, בנוסף לכל לתוכנית המשותפת, ניתוח דרישות למערכות מידע, תכן ופיתוח מערכות מידע. ניתן דגש על המערכת השלמה בה נמצאים הנתונים, שכוללת רכיבי תוכנה נוספים ומשתמשים.
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון במסלול ייחודי (ארבע-שנתי) לעתודאים
תואר ראשון במדעי המחשב
תואר ראשון במערכות מידע
תואר ראשון בסטטיסטיקה עם התמחות בעיבוד נתונים ומדעי המוח
תואר ראשון בכלכלה עם התמחות במדעי הנתונים
כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתפקידים מאתגרים ומגוונים בתעשייה ובתחום האקדמיה. בעקבות ההכשרה המעמיקה שתקבלו בתוכנית תוכלו להשתלב בעבודות מתקדמות בניתוח נתונים, פיתוח אלגוריתמים, עיצוב תצוגה של מידע ועיבוד נתונים בתחומים שונים. תמצאו את עצמכם עובדים בחברות טכנולוגיה, מוסדות מחקר, או בכל ארגון שמבוסס על ניתוח נתונים לקבלת החלטות עסקיות. הידע שצברתם ייתן לכם יתרון בשוק העבודה ויכין אתכם להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים חדשים.
אפשרות נוספת היא להתמחות בתחומים חדשניים כמו פיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחום הבינה המלאכותית והנתונים. גם אם תבחרו להקים יוזמות פרטיות או להצטרף לצוותי עבודה על פרויקטים חדשניים, הידע והכישורים שתרכשו יאפשרו לכם לתרום ולהשפיע בתחום המדע והטכנולוגיה בצורה משמעותית. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.